fbpx
NaslovnicaMina SportBez medalje prvog takmičarskog dana, Smolović u repesažu

Bez medalje prvog takmičarskog dana, Smolović u repesažu

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore bez medalje završila je prvi takmičarski dan seniorskog prvenstva svijeta u Dubaiju.

Šanse da se bori za medalju, nakon prvog dana, ima još samo Predrag Smolović, koji je u repesažu kategorije preko 84 kilograma.

Smolović je na startu takmičenja, sudijskim izjašnjavanjem, eliminisao Čeha Andreja Bosaka (0:0).

U drugom kolu poražen je od nekadašnjeg prvaka svijeta, Gruzijca Arkanija Gogite 1:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž.

Rival Smolovića na startu repesaža, u četvrtak, biće Meksikanac Migel Garibaj.

Pobjedu na startu upisala je i Marina Raković u kategoriji do 68 kilograma protiv Makedonke Angele Mojsovske 5:4 i revanširala joj se za poraz u prvom kolu šampionata Evrope u Poreču.

U drugom kolu poražena je od Rumunke Klaudije Jonite 3:0, koja nije uspjela da se domogne finala, čime je crnogorskoj karatistkinji zatvorila vrata repesaža.

Bronzani sa Evropskog prvenstva u Gvadalahari, Nikola Malović, poražen je u prvom kolu kategorije do 84 kilograma od Sameda Goka iz Turske 7:4, dok je od Balše Miličkovića (do 75) bolji bio Hasan Masaveh iz Jordana 2:0.

Zvanična evropska šampionka u konkurenciji mlađih seniora, Milena Jovanović, zaustavljena je na startu od Brazilke Brende Fereire Padilje 6:5.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, na tatamiće Nenad Dulović (do 67), Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55) i Ksenija Rajović (do 61),

U četvrtak će, osim Smolovića u repesažu, nastupiti kataši Vladimir Mijač i Biserka Radulović, a predviđeno je i prvo kolo ekipnih takmičenja u borbama.

Za petak najavljen je nastavak ekipnih takmičenja u borbama i nadmetanja u katama ekipno.

U subotu su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će se u nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, za odličja boriti ekipe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije