fbpx
NaslovnicaMina SportBašić objavio spisak za pripreme

Bašić objavio spisak za pripreme

Podgorica, (MINA) – Selektor muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić saopštio je spisak igrača koji će se pripremati za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi F sa selekcijama Grčke, Gruzije i Azerbejdžana.

Na spisku su:

Tehničari – Rajko Strugar, Nikola Radonić, Danilo Dubak;

Primači servisa – Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Božidar Ćuk, Ivan Zvicer, Nemanja Peruničić;

Korektori – Milos Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Jovan Delić, Bojan Strugar;

Srednji blokeri – Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blazo Milić, Matija Ćinćur;

Libera – Nikola Lakčević, Milos Kosović, Ivan Vlahović;

U stručnom štabu su, osim selektora Bašića, još pomoćnici Srđan Popović, Darko Prebiračević i Balša Radulović, kondicioni trener Vladimir Živanović, statističar Ajkut Ajdin, ljekar reprezentacije Miroslav Kezunović i fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović.

Okupljanje reprezentacije je u nedjelju 18. aprila u hotelu Voco u Podgorici, a dan ranije svi članovi ekipe će uraditi PCR testove na covid-19, a igrači ljekarske preglede.

Crnogorski odbojkaši igraće 7, 8. i 9. maja na turniru u Tbilisiju (Gruzija), gdje će im protivnici biti Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja.

Šampionat za odbojkaše biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska).

Sama završnica održaće se u Katovicama.

Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Najčitanije