fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaBarović: Cilj proći pretkvalifikacije

Barović: Cilj proći pretkvalifikacije

Podgorica, (MINA) – Cilj košarkaške reprezentacije Crne Gore je da dobro odigra pretkvalifikacioni turnir i plasira se u narednu rundu kvalifikacija, kazao je centar Filip Barović.

Protivnici crnogorskim košarkašima, na turniru koji će od 12. do 18. avgusta biti odigran u Podgorici, biće reprezentacije Islanda i Danske.

On je naglasio da je srećan što je nakon povrede ponovo u reprezentaciji i što može da pomogne.

Govoreći o rivalima ba turniru u Podgorici, Barović je rekao da je Island nezgodna reprezentacija.

“Atipični su, igraju brzo, šutiraju često ishitreno, nema pozicione igre. U takvim mečevima je nezgodno što i ako stekneš neku prednost ne znači puno jer oni mogu da se vrate, ali iako gubiš isto tako možeš nadoknaditi minus. Moramo da igramo svih 40 minuta”, rekao je Barović.

Prema njegovim riječima, crnogorskoj reprezentaciji može biti prednost što su u pitanju dva slična rivala.

“Sada je fokus samo na Island, bitno je da tu utakmicu odigramo kako treba. Spremili smo neke napadačke akcije, spremili smo dosta rješenja. Dosta pomaže što su se Nikola Ivanović i Džastin Kobs priključili. Mislim da smo kvalitetniji i moramo to da iskoristimo”, rekao je Barović.

Prema riječima pomoćnog trenera Vladimira Todorovića, u pripremnom periodu odrađen je dobar posao i ekipa spremno dočekuje turnir uz sve probleme koje je imala od početka sa povredama i odustajanjima.

“Momci koji su se odazvali pozivu su odradili dobar posao i spremni smo da damo maksimum. Kada govorimo o Islandu tu bi mogli uključiti i Dansku, pošto su to ekipe koje igraju atipičnu košarku. Očekuje nas dosta igre u ranoj fazi napada što znači da moramo dobro da trčimo u tranzicionoj odbrani da spriječimo njihove lake poene u ranoj fazi napada i ako uspijemo da uvedemo te ekipe u igru 5 na 5 mislim da smo u prednosti”, rekao je Todorović.

On smatra da je crnogorska reprezentacija u prednosti na unutrašnjim pozicijama, ali da to oni dobro pokrivaju.

“Dosta su pokretjive ekipe. Moramo biti mirni, pametni i imati dobru selekciju da li šuta, da li dodavanja. Spremni smo na sve to, znamo šta nas očekuje”, kazao je Todorović.

On smatra da je Crna Goira kvalitetnija od obje ekipe.

“Vjerujem da nijesmo samo u prednosti na unutrašnjim pozicijama, mislim da smo generalno kvalitetniji od obije reprezentacije, ali to moramo da pokažemo tokom svih 40 minuta na terenu. Radi se o ekipama koje su spremne, koje drže visok intenzitet i ritam u cijelom meču. Spremni smo i vjerujem da ćemo ostvariti cilj”, kazao je Todorović.

Mečevi pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo biće odigrani u Bemaks areni.

Turnir će otvoriti duel Crne Gore i Islanda sjutra u 20 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije