fbpx

Kamp okupio 90 dječaka i djevojčica

Podgorica, (MINA) – Januarski kamp za mlađe kategorije Košarkaškog saveza okupio je 90 dječaka i djevojčica uzrasta od pionira do juniora, koji su trenirali od osmog do 12. januara u dvorani hotelskog kompleksa Verde, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je to bilo okupljanje potencijalnih reprezentativaca i reprezentativki, kako bi se upoznali sa radom u reprezentacijama, ali i provjerio njihov napredak.

Trener Boško Radović kazao je da je bilo i novih igrača na kampu, ali da su željeli i da provjere napredak onih koji su ranije bili na okupljanjima.

“Otprilike su na nivou na kom smo očekivali da budu. Pojavilo se nekoliko dječaka u konkurenciji pionira i kadeta sa kojima je potrebno da se dodatno radi. Ono što većini, koji nijesu u ovim većim klubovima, fali su radni sati, posebno u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Oni većinom treniraju po sat dnevno, što je tri ili četiri puta manje od onoga što im je potrebno u tom uzrastu”, rekao je Radović.

Foto: KSCG

On je kazao da ima talentovane djece kojima fali rada.

“Osim dječaka iz ovih većih klubova koji rade dva puta dnevno, rijetke su škole košarke koje imaju toliko termina i mogućnosti da više puta dnevno rade sa djecom u kadetskom i juniorskom uzrastu”, rekao je Radović.

On je istakao da su dječaci i djevojčice za četiri dana osjetili reprezentativnu atmosferu, ali i vidjeli da se prati njihov rad i učinak u klubovima.

“Za djecu je važno da znaju da su kandidati za pripreme pred Evropska prvenstva. Tako da se nadamo da će im biti to poseban motiv da dodatno rade i napreduju. Napravićemo još jednom ili dva puta okupljanje sličnog karaktera tako da bi imali najbolji uvid u formu i košarkaško odrastanje dječaka i djevojčica koji su kandidati za reprezentaciju”, rekao je Radović

On je naglasio da kampovi generalno ne mogu posebno unaprijediti njihovu igru, navodeći da je premalo vremena.

“Trudimo se da toj djeci približimo način i intezitet treninga koji im je potreban”, rekao je Radović.

Foto: KSCG

Na kampu su sa potencijalnim reprezentativcima i reprezentativkama, pored Radovića, radili i Lidija Bečanović, Zoran Marojević, Dušan Dubljević, Vlado Radović, Željko Jovanović, Žarko Dragićević i Milan Anđelić.

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...