fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSProjekat "Pričekaj da pročitam"

Projekat “Pričekaj da pročitam”

Ekipa MED-gerila, koju čine učenice JU Stručne medicinske škole i profesorica Dejana Milić, realizuje završne aktivnosti projekta “Pričekaj da pročitam”, a u okviru Programa “Podgorička gerila – PGerila” Centra za mlade – Proactive koji se realizuje uz podršku Direktorata za mlade Ministarstva sporta u Vladi Crne Gore u 2018.godini.

Projekat ima za cilj da mlade i ljude iz lokalne zajednice koji koriste autobus kao prevozno sredstvo i zbog toga provode značajno vrijeme na autobuskim stajalištima kreativno zabavi i podsjete na zaboravljene vrijednosti tako što će u formi Staničnih novina popularizovati čitanje poezije i stripova, kako svjetskih i domaćih autora tako i neafirmisanih lokalnih mladih umjetnika. Specijalno dizajnirane Stanične novine koje ćemo po gerilskim pravilima u tajnosti fiksirati na autobuskim stajalištima od nedelje 25.11.2018.godine će preplaviti ista u  gradskom jezgru Podgorice, a same su  originalni idejni koncept koji do sada nije bio u prilici da se vidi kod nas i u okruženju. Više brojeva Staničnih novina će se sukcesivno pojavljivati na unaprijed određenim autobuskim stajalištima, rotiraće se i na taj način biti uvjek nova edukativna zanimacija ciljnoj grupi u loklnoj zajednici.

Interesovanje mladih  građana/ki planirano je da se postigne nenajavljivanjem, iznenađenjem, a zapravo je ekipa veoma detaljno radila na svim aktivnostima projekta, sadržaju i izgledu Staničnih novina. Ovim putem Vas  pozivamo da i Vi budete podrška našem timu kroz Vaše članke, emisije i priloge kako bi poboljšali efekat iznenađenja prilikom pojavljivanja Staničnih novina na autobuskim stajalištima  od 25.11.2018.godine i na taj način lokalnoj zajednici približili koncept novina.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije