fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSNajbolji programeri u regionu dobijaju vrijednu informatičku opremu i prestižne telefone

Najbolji programeri u regionu dobijaju vrijednu informatičku opremu i prestižne telefone

Podgorica, Beograd, Banja Luka, 18. mart 2022. godine – Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, kao članice Telekom Srbija grupe, organizovale su peto  po redu takmičenje u izradi aplikacija za mobilne uređaje „Regionalni app izazov“.  Zbog epidemiološke situacije, pobjednici nacionalnih takmičenja su i ove godine svoje aplikacije predstavili putem video konferencije.

Po pet najboljih timova srednjoškolaca iz sve tri zemlje razmijenili su ideje i pokazali umijeće u izradi funkcionalnih aplikacija a kao najbolje regionalne aplikacije, stručni žiri je proglasio:

  • 6Sense / Srednja Elektro-Tehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice
  • SmarterWater/Gimnazija sa domom učenika za talentovane učenike ”Boljai” iz Sente
  • Dnevnik pčelarstva/ SŠC „Jovan Cvijić“ iz Modriče

Specijalnu nagradu za inovativnost „Snaga inovacije  – Igor Osmokrović“ je osvojio tim Fokus Pokus iz Banja Luke, za aplikaciju SteamGate.

Glavna nagrada za pobjedničke timove je vrijedna informatička oprema, dok će članovi tima koji je od strane žirija ocijenjen kao nainovativniji, dobiti prestižne mobilne telefone.

U skladu sa intenzivnom podrškom  integraciji mladih u digitalnu zajednicu, direktori kompanija u okviru Telekom Srbija grupe ,uputili su čestitke pobjedničkim timovim ali i svim učenicima koji su učestvovali u projektu, putem video poruke:

„Važno je da još na početku profesionalnog razvoja imate pravu podršku, shodno tome naša vrata za vas biće uvijek otvorena. Mtel je već prepoznat u Crnoj Gori kao digitalni lider koji pomjera granice i utiče na modernizaciju društva, a radeći sa vama na ovom projektu, dajemo primjer i podsticaj i drugim mladim ljudima da ulažu u znanje, da vjeruju u sebe i da razvijaju svoje potencijale“ – poručila je Tatjana Mandić, izvršni direktor m:tel Crna Gora. Ona je naglasila da Telekom Srbija grupa strateški radi na unapređenju usluga kako bi odgovorila izazovu savremenog života, a regionalni app izazov na najbolji mogući način to i promoviše.

Jelena Trivan, generalna direktorka m:tel-a BiH, je zahvalila svim takmičarima kao  budućim vizionarima koji će postati velika imena u svjetskoj IT ili telekomunikacionoj industriji i izrazila zadovoljstvo što je Telekom Srbija grupa dio ove kreativne priče „Drago mi je što Telekom, kao grupacija u čitavom regionu radi s mladim ljudima, što im pruža šansu da pokažu svoju viziju i svoje znanje u IT tehnologijama i što ćete vi sa ovim svojim proizvodima, za koja smo mi pomogli da do njih dođete, moći da konkurišete na nekom velikom i svetskom tržištu“.

“Telekom Srbija grupa posvećena je tehnološkim inovacijama, i raduje nas, da u generacijama mladih koje učestvuju u konkursu, možemo svaki put da vidimo nove nade i velike talente, kao i to da ste svi spremni za budućnost koja nas očekuje, u kojoj će upravo inovativno razmišljanje  doprineti dodatnom razvoju društva i našeg regiona”, izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija i dodao da „Telekom Srbija grupa u okviru projekata na polju društvene odgovornosti daje podršku mladima da unaprede svoje znanje, dodatno razviju svoje sposobnosti, omoguće sebi slobodu u izboru karijere i u budućnosti lakše dođu do željenog posla”.

Predstavnici menadžmenta Telekom Srbija grupe su izrazili zadovoljstvo zbog velikog interesovanja za Regionalni app izazov, kako u Srbiji, tako i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, uprkos otežanim radnim uslovima zbog epidemiološke situacije. Na ovaj način je pokazana  želja i odlučnost naših srednjoškolaca da sve što su naučili u školi primijene i u praksi i da daju gotova IT rješenja koja olakšavaju svakodnevni život.

U projektu su učestvovali učenici preko 90 škola, iz ove  tri države.

Više informacija o kompaniji m:tel, korisnici mogu naći na Facebook stranici Mtel Imate prijatelje, web site-u www.mtel.me kao i pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije