fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSGlobalna znanja i prakse dostupne i u Crnoj Gori

Globalna znanja i prakse dostupne i u Crnoj Gori

Podgorica. 19.02. 2019. Kompanija PricewaterhouseCoopers (PwC), jedna od najveći svjetskih revizorsko-konsultantskih kuća, predstavila je u Podgorici neke od svojih usluga. Otvarajući ovaj skup pod nazivom „Globalna znanja i prakse na tržištu Crne Gore“ direktor za javni sektor u jugoistočnoj Evropi u PwC Igor Lulšić je istakao da je PwC u Crnoj Gori prisutan od 2002. godine i da ima tim koji je sastavljen od lokalnih eksperata koji dobro poznaju domaće tržište i poslovni ambijent i inostranih eksperata koji donose iskustva iz PwC kancelarija širom svijeta.

Posjetioci ovog skupa su odmah potom bili u prilici da se upoznaju sa PwC Akademijom, obrazovnim segmentom kompanije PwC, koja i na tržištu Crne Gore nudi veoma kvalitetne obuke iz domena finansija i poslovnih znanja i vještina. Lider PwC Akademije Miro Smolović se posebno osvrnuo na PwC Mini MBA program koji se pored Crne Gore uspješno sprovodi u još 5 zemalja u Evropi. Ovaj program obuka je namijenjen svima koji žele da steknu praktična i primenjiva poslovna znanja i vještine tako nepohodne u savremenom poslovanju.

Vanja Štokić iz odjeljenja PwC koje se bavi HR uslugama predstavila je PayWell istraživanje plata i beneficija koje će kompanijama u Crnoj Gori omogućiti pouzdane informacije o zaradama i beneficijama na tržištu, kao i relevantnim HR politikama. Ovo istraživanje  omogućava poređenje  zarada i beneficija u jednoj kompaniji sa tržištem i odlično je sredstvo za modelovanje sistema naknada u svakoj kompaniji.

O tome kako se mogu unaprijediti HR aktivnosti u kompanijama učesnicima ovog događaja kao i o ostalim uslugama iz domena računovodstva i poreskog savjetovanja, predstavnicima nekih od najvećih kompanija u Crnoj Gori, govorila je Ivana Delić, viša konsultantkinja u PwC.

Kao jedna od najvećih svjetskih revizorsko-konsultantskih kuća PwC je svojim klijentima u prilici da ponudi i usluge kao što su nezavisni i objektivni savjeti u domenu računovodstva, implementacija novih standarda finansijskog izvještavanja kao i rješavanje drugih kompleksnih problema iz ove oblasti, o čemu je na skupu govorio Sava Laketić, menadžer u Odjeljenja za kapitalna tržišta i računovodstvano savjetodavne usluge ove kompanije.

Crnogorska privreda i javni sektor u kompaniji PwC imaju važnog saveznika koji im zahvaljujući svojoj globalnoj mreži u kojoj je u 158 zemalja širom svijeta zapošljeno preko 250 hiljada ljudi može donijeti najnovija svjetska znanja i prakse i pomoći im da posluju bolje i budu konkurentniji.

Kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije

Perović puštena da se brani sa slobode

Podgorica, (MINA) - Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović puštena je da...