fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSErste banka prijatelj Specijalne Olimpijade

Erste banka prijatelj Specijalne Olimpijade

 

Podgorica – Erste banka je podržala nastup sportistkinja i sportista Crne Gore na Svjetskim ljetnjim igrama Specijalne Olimpijade, koje se održavaju u Abu Dabiju i Dubaiju od 8. do 22. marta ove godine.

Ugovorom o donaciji je predviđeno da Erste banka finansira kupovinu sportske opreme za članove crnogorskog olimpijskog tima, a potpisali su ga Aleksandar Vuksanović predsjednik NVO „Specijalna Olimpijada“ i Dragana Crvenica, direktorica Službe komunikacija u Erste banci.

“Sportisti su spremni za takmičenje i naporno su trenirali u prethodnim mjesecima. Aspiracije su uvijek najviše. Nadamo se da ćemo opet obradovati crnogorsku naciju i vratiti se sa ovako velikog takmičenja sa medaljama“, rekao je Vuksanović.

“Srećni smo što imamo priliku da podržimo naše mlade olimpijce u ostvarivanju važne misije, koja veličinom nadilazi bilo koje takmičenje, pa makar to bila i Olimpijada. Njihova odlučnost da iznova pokazuju da su granice tu baš zato da bi se rušile, pravi je primjer i nadahnuće za sve nas. Vjerujemo u njih i u snagu njihovog primjera koji nas uči snazi, hrabrosti, radosti i jedinstvu“, rekla je Crvenica.

Na ovim Svjetskim Igrama Crnu Goru će predstavljati delegacija od 20 članova, sastavljena od sportista (osoba sa intelektualnim smetnjama), trenera, medicinskog osoblja i rukovodstva Specijalne Olimpijade Crne Gore, prema pravilima Special Olympics International. Crnogorski tim će učestvovati u tri sporta: atletika, stoni tenis i boćanje.

Kontakt pošiljaoca:[email protected]

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...