fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽurić: Đukanović smeta jer je personifikacija crnogorske nezavisnosti

Žurić: Đukanović smeta jer je personifikacija crnogorske nezavisnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, smeta jer je personifikacija crnogorske nezavisnosti, saopštio je član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS), Aleksandar Žurić, komentarišući informacije koje je iznijela Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

“Nijeste uspjeli gospodo iz Vladinih i paravladinih formacija, ni u ovoj papirnoj Pandorinoj kutiji, pronaći ništa što bi vam pomoglo da razriješite Gordijev čvor u koji ste za kratko vrijeme uvezali Crnu Goru. Razriješiti ga mogu samo građani na prijevremenim izborima, pred koje, kao i godinama unazad, pokušavate da plasirate iste ‘senzacionalne’ izmišljotine”, naveo je Žurić u saopštenju.

Žurić je rekao da za te izmišljotine nikada nije ponuđen niti jedan jedini dokaz, osim neaktivne firme i neaktiviranog računa, i to iz vremena kada Đukanović nije bio javni funkcioner.

“Vas to ipak ne demotiviše da ga sa jednakim entuzijazmom, uvijek na isti način napadate, isključivo kao personifikaciju onoga što vas najviše boli – crnogorske nezavisnosti”, zaključio je Žurić.

Istraživački centar MANS-a je, kroz globalnu istragu o of šor poslovima pod nazivom Pandora papyri, došao do podatka da su Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije