fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽugić pozvan da pomogne u kreiranju kontakta sa Krivokapićem

Žugić pozvan da pomogne u kreiranju kontakta sa Krivokapićem

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić, dobio je sredinom oktobra pismo od izvršnog direktora Holandsko-belgijske konstituence Anthonya De Lannoya, u kojem ga poziva da mu pomogne u kreiranju kontakta sa predloženim mandatarom i njegovim timom.

Iz CBCG su kazali da je Žugić, koji je ujedno i guverner Crne Gore u Međunardonom monetarnom fondu (MMF), istog dana uputio dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore, kao tada jedinom izabranom organu nove vlasti, kao i ministru finansija Darku Radunoviću.

„Poslije uspostavljanja kontakta, koji je obezbijedila CBCG, između Kancelarije izvršnog direktora i našeg predstavnika u MMF-u Voinea Liviua i predloženog mandatara i njegovog tima, Liviu nas je pitao da li bi CBCG bila spremna da na preostalim sastancima tokom Godišnjih sastanaka budu i predstavnici tima predloženog mandatara“, navodi se u saopštenju.

CBCG je, kako su kazali njeni predstavnici, odgovorila potvrdno, i prihvatila predlog u skladu sa svojim mandatom.

„Ministartsvo finansija nije dalo saglasnost na ovaj predlog“, kazali su iz CBCG.

Iz CBCG su naveli da za sve to postoji komunikacija sa MMF-om, Ministartsvom finansija i predsjednikom Skupštine.

„S obzirom na to da će Vlada veoma brzo imati razgovore sa De Lannoy-em, to će biti najbolje mjesto da se direktno predoči objektivno i transparentno djelovanje CBCG tokom perioda održavanja Godišnjih sastanaka MMF-a i Svjetske banke (SB)“, navodi se u saopštenju.

U skladu sa mandatom i misijom CBCG, iz vrhovne monetarne institucije su kazali da ostaju posvećeni nastavku saradanje sa Vladom i svim zvaničnim institucijama Crne Gore.

Najčitanije

Crna Gora će biti domaćin DRV fvw Destination Forum-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) biće domaćin DRV fvw Destination Forum-u, koji...