fbpx
NaslovnicaGlavna vijestŽugić napušta PKCG mjesec nakon izbora

Žugić napušta PKCG mjesec nakon izbora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novoizabrani predsjednik Privredne komore (PKCG), Vojin Žugić, ipak neće preuzeti tu funkciji 1. septembra, kada je trebalo da mu počne mandat, već će tada podnijeti ostavku, pišu Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama, Žugić je saradnicima saopštio da je uvidio da neće moći da ostvari kvalitetnu saradnju s novom Vladom, da ima problema i u komunikaciji s dijelom saradnika, kao i da će mu sve to oduzeti veliku energiju i da neće imati vremena za svoj privatni biznis s kompanijom Stadion.

Žugić nije potvrdio, ali ni demantovao saznanja Vijesti da je najavio ostavku, odgovorivši da će se javnosti obratiti danas.

On je za predsjednika PKCG izabran na Skupštini 29. jula, nakon što je prethodno Vlastimir Golubović podnio ostavku na tu funkciju. Golubović je ostavkom ograničio svoj mandat na 31. avgust, pa je Žugić trebalo da počne da predsjedava 1. septembra.

Kada je Žugić najavio da, ipak, neće prihvatiti funkciju, administracija PKCG shvatila je da njenim Statutom nije definisana takva situacija, odnosno da od 1. septembra niko ne bi mogao rukovoditi Komorom. Postojećim Statutom definisano je da i potpredsjednicima PKCG mandat ističe kada i predsjedniku.

Zbog toga je u petak na vanrednoj Skupštini PKCG, održanoj elektronskim putem, usvojena izmjena statuta prema kojoj će jedan od potpredsjednika preuzeti tu funkciju, dok se ponovo ne organizuju izbori za predsjednika. Odluka o izmjeni Statuta PKCG objavljena je istog dana i u Službenom listu.

Izmjenom je predviđeno da u slučaju prestanka mandata do izbora predsjednika Komore, funkciju vršioca dužnosti obavlja potpredsjednik koji rukovodi radom Sektora za udruženja, a to je u ovom slučaju Nina Drakić. Drugi potpredsjednik je Pavle Radovanović.

Izmjenom Statuta predviđeno je da Upravni odbor u slučaju prestanka mandata predsjednika pokrene postupak za izbor novog u roku od 60 dana. Promijenjen je i dio o trajanju mandata potpredsjednicima i generalnom sekretaru, tako da će oni obavljati funkcije do izbora novog predsjednika PKCG.

Prema informacijama Vijesti, Žugić će 1. septembra podnijeti ostavku, nakon čega će Drakić preuzeti predsjedavanje, a Upravni odbor pokrenuti postupak za izbor novog predsjednika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije