fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZoom došao do 300 miliona korisnika

Zoom došao do 300 miliona korisnika

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Aplikacija za video konferencije, Zoom, prvi put ima više od 300 miliona korisnika, ali kritike pretplatnika zbog masivnih sigurnosnih problema ne prestaju.

Video usluga Zoom u decembru prošle godine, prije izbijanja koronavirusa, imala je deset miliona korisnika, ali je njena popularnost naglo skočila u vrijeme pandemije i raste i dalje uprkos sirgurnosnim prazninama.

Broj glasova koji govore protiv Zoom-a se povećava, pa je tako automobilska kompanija Daimler nedavno odbila tu uslugu za poslovne potrebe, prenose Nezavisne novine.

Usluga video konferencije prvobitno je dizajnirana za korišćenje u kompanijama.

Međutim, u trenutnoj krizi, Zoom je ukinuo ograničenja besplatne upotrebe i tako postao popularna platforma za studijske časove i komunikaciju u porodicama.

Zoom, koji se na polju video usluga nadmeće s Microsoftovim Teamsom i Ciscovim Webexom, pokušava da “utiša kritike”.

Kompanija je najavila da će izmijeniti šifriranje nakon što su se korisnici više puta žalili da servis nije zaštićen, zbog čega je pokrenuta i parnična tužba u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Osim toga, široka upotreba takođe je pokrenula problem takozvanog “zoom bombardovanja”, u kojem neovlašćene osobe ulaze u seansu onih čiji je ID broj postao javan.

Nova verzija za aplikaciju, koja se očekuje, trebalo bi to da spriječi u budućnosti. Uz to, organizator video poziva sada može odlučiti koji će se podatkovni centri koristiti u kojoj regiji.

Kompanija je, nakon kritika, odložila razvoj novih stavki za tri mjeseca, kako bi se fokusirala na rješavanje problema.

Najčitanije