fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZnačajna iskustva i poslovne prakse Turske

Značajna iskustva i poslovne prakse Turske

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za Crnu Goru važna su iskustva i uspješne poslovne prakse Turske u sektorima u kojima se ta država pokazala kao značajan akter u međunarodnim okvirima, a to su turizam, industrija, saobraćaj i građevinarstvo, saopštio je predsjednik Unije poslodavaca (UPCG), Predrag Mitrović.

On je danas na crnogorsko-turskom poslovnom forumu, koji je održan u Podgorici, kazao da taj događaj vidi kao šansu za povezivanje crnogorskih sa privrednicima iz Turske.

Mitrović je, kako je saopšteno iz UPCG, podsjetio da je UPCG godinama snažno posvećena zastupanju i zaštiti interesa poslodavaca i biznis zajednice.

„Osim novčanih investicija i robne razmjene, veoma je važna i saradnja u domenu razmjene iskustava i uspješnih poslovnih praksi, naročito u onim sektorima privrede u kojima se Turska pokazala kao značajan akter u međunarodnim okvirima“, rekao je Mitrović.

Forum su organizovali UPCG i Asocijacija biznismena i investitora Turske u Crnoj Gori (KTID), a prisustvovali su mu predstavnici Asocijacije industrijalaca i biznismena iz Istanbula (ISIFED).

Generalni direktor ISIFED-a, Muammer Omeroglu, rekao je da ta poslovna organizacija broji oko 1,2 hiljade članova.

U delegaciji ISIFED-a bili su predstavnici preko 20 kompanija, koje zauzimaju znacajno mjesto na turskom tržistu, poslujuci u različitim privrednim granama.

Kompanije su izrazile želju da povećaju svoju izvoznu orjentisanost kroz investiranje u Crnoj Gori i ostvarivanje saradnje sa crnogorskim privrednicima.

Zainteresovanim turskim investitorima predstavljeni su ekonomski potencijali zemlje sa trenutnim stanjem u crnogorskoj privredi, kao i benefitima budućih ulaganja i saradnje sa kompanijama iz Crne Gore, nakon čega su održani bilateralni razgovori privrednika.

Najčitanije