fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZimska sezona počinje sredinom decembra

Zimska sezona počinje sredinom decembra

Mojkovac, (MINA-BUSINESS) – Zimska turistička sezona će, ukoliko to dopuste okolnosti uslovljene pandemijom koronavirusa, biti otvorena sredinom decembra, saopštili su iz preduzeća Skijališta Crne Gore i dodali da će cijene biti u visini prošlogodišnjih.

Iz tog preduzeća su kazali da su spremni da u predstojećoj zimskoj turističkoj sezoni dočekaju goste kojima će na raspolaganju biti usluge ski centra Kolašin 1600.

“U toku predstojeće sezone ski centar Kolašin 1600 dočekaće posjetioce sa novim skijaškim stazama namijenjenim srednjim i naprednim skijašima i bogatim zabavno-rekreativnim sadržajima”, kazali su iz Skijališta agenciji Mina-business.

Posjetiocima će na raspolaganju biti 10,5 kilometara skijaških staza, šestosjedna žičara otvorenog tipa koja opslužuje te staze, restoran, caffe bar, ski škola, ski rental i poligon za obuku početnika.

“Skijališta Crne Gore će u ponudi imati i organizaciju outdoor aktivnosti u vidu vožnje kvadovima, dnevne/noćne šetnje na krpljama, nordijsko skijanje, kao i organizaciju team building aktivnosti. Sve outdoor i team building aktivnosti se rade po upitu”, naveli su predstavnici tog preduzeća.

Posjetioci ski centra moći će da uživaju u čarima restorana Troglava, koji je izgrađen u duhu modernog planinskog ambijenta kapaciteta 400 mjesta. Kuhinja restorana bazirana je na tradicionalnim crnogorskim jelima pripremljenim na autentičan način bjelasičkih krajeva.

“U sklopu objekta nalazi se skijašnica sa caffe barom gdje se gosti mogu poslužiti toplim i hladnim alkoholnim i bezalkoholnim napicima. Za goste ski centra obezbijeđen je i parking prostor za putnička vozila kapaciteta 300 mjesta, koji će biti besplatan”, rekli su iz Skijališta.

Iz Skijališta su saopštili da je, kada je u pitanju priprema za zimsku sezonu, ponuda fokusirana na domaće i tržišta iz regiona.

“Nažalost, trenutna nam situacija sa Covid-19 virusom i dalje ne ide u prilog. Svakodnevno povećanje broja zaraženih direktno utiče na pad interesovanja stranih gostiju za dolazak u Crnu Goru kao renomiranu turističku destinaciju. Međutim, mi poslujemo sa uvjerenjem da će se situacija znatno poboljšati do otvaranja zimske turističke sezone, te da će posjeta, pored domicilnih gostiju, biti ispunjena i turistima iz regiona”, kazali su iz Skijališta.

Oni su naveli da je cjenovnik zimske turističke sezone objavljen i da su cijene u visini prošlogodišnjih.

Skijališta Crne Gore su i ove godine omogućila akcijske cijene za kupovinu sezonskih ski pasova u predsezoni.

“Cijena sezonskog ski pasa u periodu od 10. novembra do 15. decembra iznosi 150 EUR za odrasle i 80 EUR za djecu uzrasta do 14 godina. Napominjemo da kupci sezonskog ski pasa imaju mogućnost trodnevnog besplatnog skijanja na Olimpijskom centru Jahorina, dok je ugovor za zaključenje istog poslovnog aranžmana sa Skijalištima Srbije u postupku potpisivanja”, objasnili su iz Skijališta.

Skijališta Cne Gore svim kupcima sezonskog ski pasa za zimsku turističku sezonu 2019/20 poklanjaju besplatan sezonski ski pas za sezonu 2020/21.

Skijališta su osnovana za upravljanje ski centrima Kolašin 1600, Cmiljača, Žarski, Torine, Jelovica, planinskim centrom Komovi i eko avanturističkim parkom Komovi.

“Prva faza ski centra Kolašin 1600 je izgrađena i u februaru prošle godine stavljena u funkciju, pri čemu se uveliko radi na širenju infrastrukturnih kapaciteta. Ski centri Žarski, Cmiljača, Štedim i Hajla su u procesu izgradnje, pri čemu se njihovo stavljanje u funkciju očekuje krajem naredne godine. Ukupna vrijednost do sada ugovorenih projekata premašuje 100 miliona EUR”, zaključili su iz Skijališta.

Najčitanije