fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽeljezara Tosčelik značajna za crnogorsku ekonomiju

Željezara Tosčelik značajna za crnogorsku ekonomiju

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Željezara Tosčelik u Nikšiću, kojom od 2012. godine gazduje turski holding Tosyali, i dalje je, kao strateški partner, veoma značajna za ekonomiju tog grada i Crne Gore, saopšteno je nakon sastanka predstavnika fabrike i čelnika nikšićke Opštine.

Jedan od vlasnika Tosyali holdinga, Serif Tosyali, član Odbora direktora Hakan Eminosoy i izvršni direktor Tosčelika, Erkut Alkalay, ukazali su na probleme sa kojima se suočavaju na tržištu čelika, koji su dodatno usložnjeni globalnom zdravstveno-ekonomskom krizom.

Predstavnici Tosčelika su, kako je navedeno, uprkos poblemima optimisti kada je riječ o budućem razvoju i poslovanju Željezare.

Predsjednik nikšićke Opštine, Milutin Simović, rekao je da Tosyali holding doživljavaju kao strateškog partnera Crne Gore i Nikšića, kao i da je iskazao puno razumijevanje za trenutnu globalnu situaciju na tržištu čelika.

“Vrata lokalne uprave Nikšića uvijek su otvorena za menadžment i zaposlene Željezare Tosčelik, a željeli bi da se u narednom periodu broj zaposlenih poveća sa sadašnjih 303 na planiranih 550. Vjerujemo da će se nakon prolaska ove krize, nastaviti sa planiranim investicijama i povećanjem proizvodnje kvalitetnih specijalnih čelika u fabrici”, rekao je Simović.

Na sastanku je iskazano i uvjerenje da zaposleni vrijedno i posvećeno rade, kao i da će menadžment prepoznati i nagraditi rad i obezbijediti sve elemente zaštite na radu.

Nikšić je, kako je zajednički konstatovano, bio i treba da ostane grad čelika.

Najčitanije