fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZečević: Žene da budu hrabre i svoje ideje pretvore u biznise

Zečević: Žene da budu hrabre i svoje ideje pretvore u biznise

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Žene u Crnoj Gori treba da budu hrabre i da svoje ideje, uz pomoć Investiciono-razvojnog fonda (IRF) pretvore u biznise, saopštila je vlasnica kompanije Jugopek, Zorica Zečević.

Zečević je u okviru kampanje Ona pokreće biznis koju je pokrenuo upravo IRF u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori, kazala da su joj savjeti i sugestije te kreditne institucije puno pomogli.

 

„Ja sam korisnica kredita Žene u biznisu, zato bih preporučila svim ženama da krenu sa dobrim idejama, da se obrate IRF-u da bi podigle kredit i krenule same. Kao žena imala sam veliku podršku Fonda. Svaki savjet, svaka sugestija IRF-a dobro mi je došla – da li da uložimo pare u mašinu, da li u obrtna sredstva, da li u nabavku neke opreme“, rekla je Zečević.

Ona je poručila svim ženama u Crnoj Gori da pokrenu svoj biznis, potraže pomoć IRF-a i da budu hrabre.

Zečević je saopštila da je firmu koja se bavi proizvodnjom kora za pitu, hljeba, peciva i kolača osnovala prije deceniju. Imala je, kako je kazala, želju da tržištu ponudi kvalitetan proizvod koji bi postao prepoznat u Crnoj Gori, u čemu je uspjela zahvaljujući finansijskoj podršci IRF-a.

Jugopek firma je počela da posluje prije deset godina.

„Počela sam proizvodnju kora uz porodicu. Ona mi je bila veliki oslonac. Jedno je proizvoditi kore za kuću, ali ja sam željela da moj proizvod bude prepoznat u Crnoj Gori kao što je danas. Zahvaljući IRF-u proširila sam preduzeće, objekat i kupila nove mašine”, rekla je Zečević, ohrabrujući i druge žene da iskoriste kreditna sredstva za pokretanje i unapređenje svog biznisa.

IRF je pokrenuo kampanju Ona pokreće biznis, u okviru koje je i raspisan javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu koji je završen 15. februara.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije