fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZbog utaje poreza i doprinosa krivična prijava protiv jedne osobe

Zbog utaje poreza i doprinosa krivična prijava protiv jedne osobe

Budva, (MINA-BUSINESS) – Budvanska policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru podnijela krivičnu prijavu protiv osobe koja se sumnjiči za utaju poreza i doprinosa.

Iz Uprave policije je saopšteno da se sumnja da je R.I. (58) iz Budve izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa na način što je kao investitor na izgradnji stambenog objekta u Bečićima sa kupcima zaključivao predugovore i ugovore o kupoprodaji nepokretnosti, naplaćivao djelimično ili u cjelini iznos za prodate nepokretnosti i naplaćivao avanse.

„Nastale obaveze obračunavanja poreza na dodatu vrijednost (PDV) nije evidentirao u poreskim prijavama“, navodi se u saopštenju.

On je, kako se sumnja, u periodu od 1. januara 2020. do 30. septemba prošle godine, u svojstvu poreskog obveznika koji se bavi izgradnjom stanova za tržište, u namjeri da sebi pribavi korist i djelimično izbjegne plaćanje poreskih obaveza, u poreskim prijavama prikazivao manji promet robe u odnosu na onaj koji stvarno ostvaren.

„Na osnovu tih podataka je obračunavao manju poresku obavezu, pa je tako pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 263,71 hiljadu EUR i u tom iznosu oštetio budžet Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...