fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZaštititi standard zaposlenih i građana

Zaštititi standard zaposlenih i građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez sindikata (SSCG) pozvao je sve nadležne državne institucije da preduzmu adekvatne mjere u cilju zaštite položaja i standarda zaposlenih i građana, kako bi se organičio dalji rast cijena osnovnih životnih namirnica i goriva.

„SSCG apeluje da se zaštite postojeća radna mjesta, inteziviraju ekonomske aktivnosti koje bi otvorile nove radne pozicije i što prije sprovedu ekonomske mjere u cilju sprečavanja daljeg rasta cijena životnih namirnica i goriva“, naveli su iz te radničke asocijacije i poručili da neće dozvoliti dalje ugrožavanje životnog standarda zaposlenih.

Iz SSCG-a su kazali da je neminovna inflacija dovela do povećanja potrošačke korpe, što utiče na egzistenciju građana.

Predstavnici te radničke organizacije su posebno istakli značaj projekta Evropa sad, koji je donio benefite za poslodavce, ali i povećanje zarada zaposlenih.

„Evropa sad će ublažiti konstantnu inflaciju sa kojom se suočavamo posljednjih godina i djelimično amortizovati evidentne udare na standard građana, ali taj projekat ne smije biti dovoljan, već treba da predstavlja temelj budućih aktivnosti koje će dovesti do pravog snaženja standarda zaposlenih“, smatraju u Savezu.

SSCG je, kako su podsjetili, na posljednjoj sjednici Predsjedništva Socijalnog savjeta zauzeo stav da se što prije usvoje izmjene i dopune Zakona o akcizama, čime bi se dala mogućnost Vladi za limitiranje cijena goriva, u slučaju njihovog rasta na svjetskom tržištu.

„Očekujemo da je projekat Evropa sad prvi u nizu budućih aktivnosti koje će socijalni partneri dalje razvijati u cilju ekonomskog progresa i rasta standarda zaposlenih“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije