fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZaposlenima u Institutu kasni aprilska plata

Zaposlenima u Institutu kasni aprilska plata

Igalo, (MINA-BUSINESS) – Zaposlenima u Institutu „Simo Milošević“ duguje se aprilska plata, koja je trebalo da bude isplaćena do 20. maja, dok je račun firme i dalje u blokadi zbog sudskih sporova radnika prema poslodavcu.

Direktorica Instituta Marina Delić potvrdila je Radiju Jadran da bi plate trebalo da budu isplaćene u narednih nekoliko dana.

Sa druge strane, druga faza Instituta radi sa skoro 60 odsto popunjenih kapaciteta, uglavnom gostima koji dolaze posredstvom Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), domaćih sindikalnih organizacija, kao i onim iz regiona.

Međutim, ove godine će izostati pacijenti norveškog državnog programa, kao i iz Švedske, dok su oni koji dolaze posredstvom agencije Fontana iz Holandije najavili dolazak krajem avgusta.

Stari dio Instituta, kao i soliter do kraja godine neće biti otvoreni za pacijente, a prizemlje starog stacionara do daljnjeg će biti korišćeno za masovnu imunizaciju. U menadžmentu se nadaju da će tokom sezone imati dobru popunjenost druge faze.

Direktor marketinga i službe prodaje, Nikola Mračević, kazao je Radiju Jadran da je trenutni plan menadžmenta da nova faza radi što je duže moguće, najvjerovatnije do kraja godine.

U drugom dijelu Instituta trenutno je na liječenju 450 pacijenata.

„Od toga je 250 korisnika Fonda, 60 penzionera, 75 sindikalaca i 60 individualnih, samoplatežnih gostiju iz regiona“, precizirao je Mračević.

Druga faza otvorena je 15. marta i od tada se sprovode sve neophodne epidemiološke mjere, pa nije zabilježen nijedan slučaj inficiranja pacijenata.

Menadžment Instituta ukinuo je obavezno testiranje pacijenata pri dolasku, kao i obavezu dostavljanja potvrde o revakcinaciji ili preležanom virusu, jer je epidemiološka situacija poboljšana.

„Sve smo mjeri ispoštovali, a od Nacionalne turističke organizacije (NTO) smo dobili oznaku safe travel, jer poštujemo sve propisane epidemiološke mjere. Mjerili smo temperaturu svima na ulasku, postavili zaštitne barijere na recepciji, postavili dezinfekciona sredstva na svakom koraku i ispoštovali distancu među stolovima u restoranu, tako da nijesmo imali nijedan slučaj zaražavanja“, naveo je Mračević.

On je dodao da državni norveški program, posredstvom kojeg je ove godine trebalo da dođe 980 pacijenata, neće biti realizovan, kao ni prošle.

Država je zbog usporene vakcinacije u Norveškoj i zdravstvenog stanja pacijenata odlučila da ne rizikuje, iako su razna udruženja norveških reumatičara imala želju da dođu. Izostaće i gosti/pacijenti švedskog državnog program,a koji su dolazili posredstvom agencije REHAB.

„Dolazak Holanđana očekujemo za krajem avgusta ili početkom septembra, posredstvom agencije Fontana. Tačan broj gostiju još se ne zna s obzirom na to da je do skoro bila zabrana prodaje aranžmana zbog zdravlja van Holandije“, objasnio je Mračević.

Za septembar ili oktobar je najavljena grupa danskih pacijenata, njih 30. Kad je riječ o ostalim tržištima, nepostojanje avio-linija iz Rusije ka Crnoj Gori uticalo je na nemogućnost dolaska gostiju sa tog emitivnog tržišta, ali menadžment očekuje da bi mogli imati nešto gostiju iz Ukrajine i drugih zemalja bivšeg Sovjetskog saveza.

Bilježe i povećanje libijskih pacijenata kojih je trenutno 40, koji dolaze posredstvom agencije Atlas consulting iz Beograda, a koja sarađuje sa libijskom Ambasadom.

Dominantni će, kako je naveo Mračević, i ove godine biti domaći i gosti iz regiona, s obzirom na to da je cijena BEO dana do 1. jula 51 EUR, a od 1. jula 55 EUR, uključujući boravišnu taksu.

Pored toga, u Institut će boraviti i sportske ekipe, počev od nacionalnog vaterpolo tima, ali i druge. U planu je i organizacija nekoliko seminara.

Najčitanije