fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZahtjev za moratorijum dostavilo 46,3 hiljade klijenata

Zahtjev za moratorijum dostavilo 46,3 hiljade klijenata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zahtjev za moratorijum od 23. marta do 1. aprila podnijelo je 46,3 hiljade klijenata, pokazuju podaci koje je dostavilo osam poslovnih banaka.

U Crnoj Gori posluje 13 banaka, a podaci o broju dostavljenih zahtjeva za moratorijumom dobijeni su od Hipotekarne, Erste, Crnogorske komercijalne (CKB), NLB, Prve, Adiko, Lovćen i Zapad banke, piše Dan.

Prema podacima dobijenim od osam banaka, moratorijum je tražilo 43,99 hiljada građana i 2,33 hiljade preduzeća.

Mjera Vlade kojom se otplata kredita odlaže za tri mjeseca stupila je na snagu 23. marta, a primjenjivaće se do 23. juna. Njome se naplata kamate i glavnice odlaže, s tim što se kamata za tri mjeseca nakon isteka moratorijuma dodaje na ukupan dug.

Prema dostavljenim podacima, najviše zahtjeva klijenata dostavljeno je Erste banci 9,94 hiljade, od čega su 98 odsto zahtjevi građana. Adiko banka je primila 7,67 hiljada, od čega se na građane odnosi 7,53 hiljade.

NLB banka je primila 7,4 hiljade zahtjeva, od čega se na građane odnosi 7,2 hiljade, a Hipotekarna 7,25 hiljada. CKB-u je dostavljeno 7,2 hiljade zahtjeva, od čega se na građane odsnosi 6,72 hiljade.

Prvoj banci je dostavljeno 3,86 hiljada, od čega 3,48 hiljada od građana, a Lovćen banci 2,95 hiljada zahtjeva, od kojih su 2,51 hiljadu dostavili građani.

Zapad banka je primila 52 zahtjeva, od čega se 44 zahtjeva odnose na firme.

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...