fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeZabilježena bolja prodaja stanova i vila

Zabilježena bolja prodaja stanova i vila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bolja prodaja stanova i vila zabilježena je ove godine u najluksuznijim turističkim naseljima Porto Montenegro, Luštica Bay i Portonovi, u kojem su rezervisane brendirane vile od 15 miliona EUR, saopšteno je iz kompanija koje upravljaju tim rizortima.

Brojni vlasnici tih nekretnina odlučuju da ih izdaju, dok pojedinci preprodaju te nekretnine, jer je njihova tržišna vrijednost uvećana posljednjih godina, piše Pobjeda.

Iz hercegnovskog Azmont investmentsa saopšteno je da su stanovi u rizortu Portonovi, koji je 1. avgusta otvorio vrata posjetiocima, u prodaji od januara.

„Za sada možemo reći da smo veoma zadovoljni očekivanim interesovanjem iz svih djelova svijeta, naročito zbog činjenice da je rezidencijalnih jedinica samo 214, te da se naredne godine otvara prestižni One&Only – prvi u Evropi upravo pod okriljem Portonovi imena“, kazali su predstavnici te kompanije.

Oni su naveli da za nekretnine u ovom turističkom naselju vlada veliko interesovanje iz svih krajeva svijeta, ali ih je najviše sa tradicionalnih evropskih tržišta kao što su Velika Britanija, Austrija i Njemačka, te pored regiona i Sjeverna Amerika, Novi Zeland i Australija.

„Stanovi u Portonovom se kreću od 350 hiljada EUR pa do 15 miliona, koliko se recimo kreću brendirane One&Only vile sa privatnim plažama, od kojih je nekoliko već pod rezervacijama“, naveli su predstavnici Azmont investmentsa.

Oni su saopštili da budući vlasnici nekretnina u rizortu Portonovi mogu da biraju između osunčanih studio apartmana, dvosobnih i trosobnih jedinica, pa do većih porodičnih stanova sa prelijepim vrtovima i Julijinim terasama.

Iz kompanije Adriatic Marinas su saopštili da turističko naselje Porto Montenegro u Titvu u ponudi ima stanove različitih kategorija, od studio apartmana do penthausa.

„Zadovoljni smo dosadašnjom sezonom kad je prodaja nekretnina u pitanju, a praksa pokazuje da dosta vlasnika odlučuje da kupi stan nakon što neko vrijeme boravi u našem nautičkom naselju i marini“, kazali su iz Adriatic Marinasa.

Iz ove kompanije naveli su da su u Porto Montenegru trenutno na trzištu stambene jedinice u tri rezidencijalna objekta, od čega su dva u kondo sistemu hotela Ridžent (krila Aqua i Baia) i zgrada „Elena“ koja će biti otvorena za nekoliko sedmica.

„Studio apartmani kreću se od 269,63 hiljade do 283,63 hiljade EUR, jednosobni su od 281,63 hiljade do 611,23 hiljade EUR, dok trosobni apartman košta nešto više od milion EUR“, precizirali su predstavnici te kompanije.

Oni su naveli da najviše njihovih klijenata dolazi iz Ukrajine, Rusije, Velike Britanije, Turske, Njemačke, Poljske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i da ima interesovanja sa teritorija bivše Jugoslavije.

Iz tivatske kompanije Luštica development su saopštili da se prodaja nekretnina u turističkom naselju Luštica Bej, koje se nalazi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, realizuje prema predviđenom planu.

„U proteklih sedam mjeseci prodaja nekretnina realizovala se intenzivnije nego ranijih godina u istom periodu“, rekli su iz Luštice development.

Predstavnici kompanije naveli su da su do sada prodali blizu 300 nekretnina u okviru ovog turističkog projekta, kao i da se taj broj i dalje povećava novim prodajama i rezervacijama.

„Oko 90 odsto stanova u našem novoizgrađenom Marina naselju je prodato. U ovom dijelu Luštice Bay trenutno su dostupni stanovi po cijeni od 336 hiljada EUR, što je najniža cijena za jednosoban stan“, rekli su predstavnici te kompanije.

Oni su dodali da Marina naselje nudi i porodične kuće i vile, a za prodaju je preostalo manje od deset raspoloživih jedinica ovog tipa. Pošto su u pitanju nekretnine veće kvadrature i površine, to je i njihova cijena veća, pa se kreću od 850 hiljada za porodične kuće i oko dva miliona za luksuzne Azara vile.

Najčitanije