fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa Vladu u prve tri godine čista petica

Za Vladu u prve tri godine čista petica

Danilovgrad, (MINA-BUSINESS) – Premijer Duško Marković ocijenio je rad Vlade u protekle tri godine čistom peticom i dodao da ima prostora za još bolji rad.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da ocijeni rad izvršne vlasti u protekle tri godine, rekao da rad Vlade ocjenjuje veoma dobrim, ne zbog toga što je lično zainteresovan kao njen predsjednik da se taj rad cijeni, nego zbog rezultata koji stoje iza njih.

„Ja ću vam reći samo nekoliko – crnogorska ekonomija u nepune tri godine, u dvije godine i šest, sedam mjeseci bilježi impresivan ekonomski rast. U prve dvije godine imali smo stopu rastu prosječno 4,9 odsto. Nađete drugi primjer osim Malte, možda Island, da u Evropi ima takvu stopu rasta“, rekao je Marković prilikom radne posjete Danilovgradu.

On je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, dodao da je stopa rasta u Evropskoj uniji (EU) je ispod dva odsto.

Marković je podsjetio da je istovremeno otvoreno skoro 30 hiljada novih radnih mjesta, kao i da su stabilizovane finansije.

Takođe, međunarodne monetarne institucije potvrdile su Vladinu ekonomsku politiku, plate, penzije i socijalna davanja redovno se izmiruju, a donijeta je odluka o povećanju zarada u dva najveća sektora – prosvjeti i zdravstvu.

„Crna Gora u posljednje tri godine troši najveći kapitalni budžet u svojoj istoriji, pri čemu je cijela Crna Gora jedno veliko gradilište. Naša turistička privreda bilježi najbolje rezultate ikad ostvarene. Već u devetom mjesecu smo premašili rezultat od prošle godine, i po broju turista i po broju noćenja i prebacili milijardu EUR prihoda od turizma. Dakle, svaka politika je dala rezultat”, ocijenio je Marković.

On je, na pitanje da li je ocjena za rad Vlade onda petica odgovorio potvrdno i dodao da smatra da ipak ima prostora za još bolji rad.

„Ako budemo složni, ako budemo mislili o zemlji i njenom razvoju i ako budemo mislili o mladim ljudima to može biti bolje. Ne treba u bojkotu uzimati državni novac i trošiti ga neracionalno nego treba raditi i opravdati taj novac kao što mi to radimo i onda će svima biti bolje“, smatra Marković.

On je pozvao sve iz medija, političkih stranaka iz opozicije i vlasti da rade u interesu Crne Gore ne gledajući jedni drugima u džepove nego u budućnost, radeći za dobro zemlje.

Najčitanije