fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa tri mjeseca naplaćeno 164,6 miliona EUR

Za tri mjeseca naplaćeno 164,6 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava carina je u prva tri mjeseca ove godine naplatila 164,6 miliona EUR, što je 7,7 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Iz Uprave carina je saopšteno da je u tom periodu obavljen povraćaj sredstava u iznosu od tri miliona EUR, čime je ostvarena neto naplata od 161,5 miliona EUR, što je 5,8 odsto više u odnosu na plan.

Prema strukturi naplaćenih prihoda sve kategorije bilježe rast prihoda.

„Naplata poreza na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu iznosila je 106,2 miliona EUR, što je 3,8 odsto više u odnosu na prošlu godinu“, navodi se u saopštenju.

Po osnovu akcize naplaćeno je 51,9 milion EUR, čime je ostvaren rast prihoda od 16,8 odsto, usljed značajnog rasta naplate akciza na duvan od 50,3 odsto.

„U odnosu na plan, ukupna naplata akciza je veća 13,2 odsto. Ostvarena naplata po osnovu carine iznosila je 5,8 miliona EUR, što je više 3,4 odsto“, precizirali su iz Uprave carina.

Naplata poreza na kafu iznosila je 512 hiljada EUR i veća je 17,5 odsto, dok su ostali prihodi naplaćeni u iznosu od 24 hiljade EUR.

Ostvarena naplata prihoda u martu iznosila je 62,9 miliona EUR, što je 5,3 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Najčitanije

Ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga model kako treba djelovati

Podgorica, (MINA) - Stručnost i ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga i digitalne transformacije predstavlja...