fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryZa pet mjeseci naplaćeno 56 miliona EUR više

Za pet mjeseci naplaćeno 56 miliona EUR više

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori je za pet mjeseci ove godine naplaćeno preko 56 miliona EUR poreza više nego u istom prošlogodišnjem periodu, dok je plan premašen za oko 21 milion EUR, saopštio je premijer Duško Marković na sastanku sa rukovodiocima inspekcijskih službi.

„Ovo je odličan rezultat ali moramo nastaviti i intenzivirati naše djelovanje”, rekao je Marković na sastanku sa predstavnicima Poreske uprave (PU), Uprave carina i Uprave za inspekcijske poslove.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da je vidljiva aktivnost inspekcijskih službi na terenu kao i posvećenost državnom interesu.

“Moramo naplatiti svaki euro državnog novca kako bismo građanima obezbijedili bolji standard i više radnih mjesta“, naveo je Marković.

Direktori tri uprave, Miomir M. Mugoša, Vladan Joković i Alija Košuta, saopštili su pozitivne rezultate rada u ovoj godini i konstatovali, svako u domenu svoje nadležnosti, aktivnosti na smanjenju sive ekonomije u različitim oblastima.

“U kontekstu suzbijanja sive ekonomije i neformalnog rada pohvaljena je aktivnost i koordinacija inspekcija sa drugim državnim organima, posebno tužilaštvom i policijom. Istaknuti su i rezultati u smanjenu poreskog duga kroz reprogram, kroz koji je do sad ukupno naplaćeno oko 50 miliona EUR”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je posebno naglašen značaj planiranog uvođenja elektronske fiskalizacije i novih akciznih markica koji će, zajedno sa reformama koje se sprovode u poreskom i carinskom sistemu, obezbijediti moderan i efikasan sistem sa brojnim mogućnostima za smanjenje zloupotreba i bolju naplatu potraživanja od strane države.

“Planirane su intenzivne aktivnosti nadležnih državnih organa u toku ljetnje turističke sezone, gdje se takođe očekuje napredak u odnosu na prethodne godine”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Ivanović v.d. izvršnog direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) imenovao je Vladimira Ivanovića za...