fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa hale fabrike ponudili 93 hiljade EUR

Za hale fabrike ponudili 93 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajni upravnik Mladen Marković trebalo bi početkom naredne sedmice da odluči da li će sedam hala nekadašnje fabrike “Radoje Dakić” prodati Lazaru Pejoviću za 93,2 hiljade EUR ili jednu od njih za 300 EUR kompaniji Tara trans iz Podgorice.

Pobjeda piše da su to jedine ponude koje su pristigle na deseti oglas za prodaju hala “Radoja Dakića” ukupne vrijednosti 677 hiljada EUR.

Pejović je za najveću halu montaže površine 9,4 hiljada kvadrata, koja se prodavala za 389,5 hiljada EUR, ponudio 57 hiljada EUR, dok je halu termičke obrade od 4,3 hiljade kvadrata čija je cijena bila 201,2 hiljade ponudio da kupi za 33 hiljade EUR.

Ponude za preostalih pet manjih hala kreću se od 300 od 1,3 hiljade EUR koliko je ponudio za materijal društvene ishrane procijenjene vrijednosti 58 hiljada EUR. Kompanija Tara trans je za materijal vrijednosti 4,65 hiljada EUR ponudila 300 EUR.

Ukoliko Marković prihvati neku od ovih prodaja, kupac će imati obavezu da nakon potpisivanja ugovora pripremi elaborat o uklanjanju objekata i u roku od mjesec, o svom trošku, oslobodi zemljište.

Ni ovom prodajom nije ponuđena preostala imovina koju čine urbanističke parcele za izgradnju objekata i za centralne djelatnosti, kao i saobraćajnice i pješačke zone. Marković je kazao da očekuje da bi poziv za prodaju te imovine trebalo da objavi u avgustu, navodeći da to nije činio ranije zbog nesređene parcelacije.

Do sada je od prodaje imovine prihodovano preko 14 miliona EUR, od čega je bivšim radnicima podijeljeno 3,3 miliona EUR od prve prodaje sprovedene prije dvije godine.

Nedavna odluka o raspodjeli 1,37 miliona EUR kojom je trebalo da bude namireno 48 razlučnih povjerilaca koje zastupa advokat Veselin Raspopović sačekaće na realizaciju, imajući u vidu da je uložen prigovor, potvrdio je Marković.

Tom odlukom je predviđeno da se od ovog iznosa rezerviše ukupno 26,5 hiljada EUR, od čega 7,2 hiljade EUR za troškove, a 19,3 hiljade za nagradu stečajnog upravnika.

Ostatkom od 1,32 biće izmirena cjelokupna potraživanja ovih povjerilaca na osnovu pravosnažne presude Osnovnog suda u Podgorici i prve zabilježbe na dijelu imovine koji je krajem 2018. godine prodat Voliju za 5,6 miliona EUR.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...