fbpx
NaslovnicaMINA BusinessWizz Air automatizuje prenos kredita za otkazane letove

Wizz Air automatizuje prenos kredita za otkazane letove

Podgorica, Budimpešta, (MINA-BUSINESS) – Wizz Air je danas, usljed znatno većeg obima otkazanih letova zbog širenja pandemije koronavirusa, automatizovao proces refundiranja za klijente tako što se Wizz krediti, u iznosu od 120 odsto originalne cijene karte, automatski prebacuju na Wizz naloge klijenata.

„Pored uvođenja automatskog procesa refundiranja, avio-kompanija će privremeno onemogućiti online opciju prijema zahtjeva za refundiranje, najkasnije do 14. aprila, kako bi mogla da obradi primljene zahtjeve za otkazivanje čiji broj je u posljednje vrijeme uvećan više od 100 puta“, navodi se u saopštenju kompanije.

Iz Wizz Air-a su kazali da će, i pored toga što će biti potrebno više vremena nego inače, svi zahtjevi biti obrađeni, dok će klijenti moći da traže povraćaj novca nakon otkazivanja njihovog leta.

„Automatizovan proces povraćaja novca za putne agencije se razvija kao prioritetan i Wizz Air moli turističke agencije da se obrate info centrima ove avio-kompanije“, dodaje se u saopštenju.

Putnici koji su rezervacije obavili preko putnih agencija, uključujući online putne agencije, treba da stupe u kontakt sa kompanijom od koje su kupili karte.

“Molimo vas da nas razumijete tokom ove neuobičajene situacije i maksimalno koristite naše samouslužne platforme kao što je navedeno u mejlovima, kako bismo smanjili saobraćaj prema već preopterećenim info centrima”, naveli su iz kompanije.

Iako je trenutna situacija van kontrole Wizz Air-a, avio-kompanija se izvinjava zbog mogućih neprijatnosti izazvanih zabranom i posljedičnim otkazivanjem putovanja.

Najčitanije