fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryWinston i LD jeftiniji deset centi

Winston i LD jeftiniji deset centi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene cigareta Winston i LD superslims od danas će biti jeftinije deset centi, saopštili su predstavnici kompanije Plus koja ih isporučuje.

“Winston 100’s uz dodatno sniženje koštaće 2,6 EUR po paklici, Winston superslims 2,4 EUR, a LD superslims 2,1 EUR”, kazao je Pobjedi izvršni direktor kompanije Plus, Prokopije Perić.

Smanjenjem cijena cigareta pruža se, kako je objasnio, podrška Vladi u pokušaju stabilizacije tržišta.

“Kao lider među uvoznicima cigareta, preduzimamo odgovarajuće korake u cilju dalje stabilizacije tržišta duvana i duvanskih proizvoda u Crnoj Gori. Cilj je da podstaknemo potrošače da se u većoj mjeri vrate proizvodima na legalnom tržištu”, rekao je Perić.

Prema njegovim riječima, na taj način ulažu se dodatni napori za vraćanje prihoda od potrošnje cigareta i duvanskih proizvoda u legalne tokove, zajedno sa velikim naporima koje u tom pravcu čine Vlada i Ministarstvo finansija.

Perić je podsjetio da je Vlada u julu ove godine, usvajanjem izmjena Zakona o akcizama, odnosno vraćanje akcize sa 40 na 30 EUR na hiljadu komada, omogućila njihovo umanjenje na duvan i duvanske proizvode.

“Izmjeni zakona u julu prethodilo je nekoliko uzastopnih povećanja akciza na duvan i duvanske proizvode, kada su distributeri i proizvođači registrovali značajan pad prodaje svojih proizvoda. Procjena pada tržišta u prvim mjesecima
ove godine iznosila je 40 odsto, u odnosu na isti period prošle”, naveo je Perić.

Istovremeno je registrovan pad prihoda od 25,6 odsto, dok se obim izdatih akciznih markica prepolovio u prvom kvartalu.
(kraj) jlb

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...