fbpx
NaslovnicaMINA BusinessWineroom pobjednik programa Start up Activator

Wineroom pobjednik programa Start up Activator

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Start up okupljen oko tima Wineroom, koji umrežava ljubitelje vina sa vinarijama i vinskim podrumima, pobjednik je programa Start up Activator, saopšteno je iz M:tel Digitalne fabrike.

Taj tim je, kako je saopšteno, dobio kroz program 5,5 hiljada EUR, odnosno 2,5 hiljade EUR tokom programa za razvijanje proizvoda i tri hiljade EUR kao nagradu finalistima.

“Tim Hungry Thirsty koji su predstavili start up koji olakšava naručivanje pića i hrane u ugostiteljskim objektima osvojio je drugo mjesto i dvije hiljade EUR kao nagradu na finalnoj večeri i 2,5 hiljade kroz program”, navodi se u saopštenju.

Tim Moja klinika.me, čiji proizvod umrežava pacijente i ljekare, osvojio je treće mjesto i nagradu od hiljadu EUR i 2,5 hiljade EUR kroz program.

Program Start up Activator realizovali su Ministarstvo nauke, M:tel Digitalna fabrika, nevladina organizacija (NVO) Digitalizuj.me i beogradski ICT HUB.

Pored dobitnika, ideje su predstavili i start up-ovi Tip Hero koji tretira oblast digitalnog bakšiša, GREGGO koji olakšava online trgovinu, kao i eBeach, koji omogućava lako rješavanje rezervisanja plažnog mobilijara.

O nagradama je odlučivao žiri koji su činili ministarka nauke, Sanja Damjanović, koja je predsjedavala žirijem, izvršni direktor kompanije M:tel Vladimir Lučić, suosnivač NVO Digitalizuj.me Vladimir Vulić, kao i Miloš Matić iz ICT HUB-a iz Beograda.

Svih šest timova su kroz program dobili po 2,5 hiljade EUR i besplatnu polugodišnju edukaciju kroz mentorstva, MeetUpove i radionice.

“Svih šest timova je opravdalo učešće u programu, jer od početka programa do danas napravili su veliki pomak i pokazali da ne postoji jačeg oružja na svijetu od ideje čije je vrijeme došlo. Vrijeme pandemije koronavirusa je svima otežalo posao, ali kreatori start up-ova su pokazali da mogu da rade i stvaraju, čak i onda kada je cijeli svijet stao”, navodi se u saopštenju.

Saradnja sa polaznicima programa se nastavlja, priča o investicijama se ne završava sa programom.

“Još jednom hvala Ministarstvu nauke koje je finansiralo program i koji su prepoznali kapacitete koji svi zajedno imamo”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...