fbpx
NaslovnicaMINA BusinessWindrose će dva puta sedmično povezivati Podgoricu i Kijev

Windrose će dva puta sedmično povezivati Podgoricu i Kijev

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na podgorički aerodrom danas je sletio prvi avion sa putnicima iz Kijeva tokom zimske sezone, kompanije Windrose, koja će dva puta sedmično povezivati glavne gradove Crne Gore i Ukrajine.

PR Aerodroma Crne Gore (ACG), Marina Miketić, Nikolić kazala je da su letovi između Kijeva i Podgorice organizovani utorkom i subotom.

Ona je, kako se navodi u saopštenju Aerodroma, navela da su u avionu Embraer 145 popunjena gotovo sva mjesta, pa je iz Ukrajine došlo 40, dok će u odlasku biti 45 putnika.

“Potvrđeno je da su naredne dvije sedmice avioni na relaciji Kijev – Podgorica puni, a kako nakon toga dolaze Božićni i Novogodišnji praznici, nadamo se da će ova linija značajno unaprijediti dinamiku i aviosaobraćaja i turizma u Crnoj Gori”, navela je Miketić Nikolić.

PR Nacionalne turističke organizacije (NTO), Nina Vukčević, rekla je da interesovanje Ukrajinaca za odmor u Crnoj Gori ne jenjava ni tokom zimske sezone, te da ta organizacija nastavlja sa promotivnim aktivnostima na ukrajinskom tržištu.

„U saradnji sa Ambasadom Crne Gore organizujemo dolazak 13 najznačajnijih turoperatora koji će od 5. do 8. decembra boraviti u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Tom prilikom oni će obići zimske turističke centre i sagledati ponudu kako bi je uvrstili u svoje aranžmane“, kazala je Vukčević.

Otpravnica poslova ukrajinske Ambasade, Natalija Fijalka, ocijenila je da prvi redovni letovi u istoriji odnosa dvije zemlje predstavljaju pozitivan iskorak, kako za diplomatiju tako i za turizam i privredu.

„Direktno povezivanje je važno i za brojne Ukrajince koji žive u Crnoj Gori i mi se nadamo da će i vaši građani ovom linijom upoznati Ukrajinu koja je prelijepa zemlja“, zaključila je Fijalka.

Navedeni red letjenja važiće do posljednje sedmice marta, kada je kraj zimske sezone letjenja.

Najčitanije