fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVuković će zaustaviti svaki pokušaj privatizacije Plantaža

Vuković će zaustaviti svaki pokušaj privatizacije Plantaža

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kandidovanje Miroslava Vukovića za izvršnog direktora Plantaža izazvalo je burne reakcije, ali samo u neformalnim centrima moći koji bi željeli da privatizuju jedan od posljednjih nacionalnih resursa koji odlazeći režim nije devastirao, saopštili su iz Jugoslovenske komunističke partije (JKPCG).

Iz JKPCG su kazali da neformalni centri moći, koji bi da sastavljaju vladu, ne mogu podnijeti činjenicu da će Vuković svojim profesionalnim angažmanom zaustaviti svaki pokušaj privatizacije i pljačke Plantaža.

“Zato i razumijemo orkestiranu kampanju koja je počela iz tih krugova, ali im ovom prilikom šaljemo i jasnu poruku da nećemo ćutati, već da ćemo u narednom periodu raskrinkavati sve pokušaje tajkunsko-medijskih krugova da prodaju ovaj privredni gigant”, navodi se u saopštenju JKPCG.

Iz JKPCG, sastavnog dijela koalicije Za budućnost Crne Gore i koalicionog partnera Demokratskog fronta (DF) u svim izbornim ciklusima, kazali su da su u obavezi da, nakon tendencioznih i zlonamjernih pokušaja neformalnih centara moći da dovedu u pitanje ljudski i profesionalni kredibilitet Vukovića, istinito informišu crnogorsku javnost.

“JKPCG se dosadašnjim opozocionim djelovanjem jasno odredila prema liberalnom kapitalizmu i kriminalnoj traniziciji koji je devastirao sve vrijednosti nekadašnje SFRJ. Zato bez ikakvih kalkulacija i zakulisnih taktika obavještavamo da je Vuković član JKP, koji je svoju političku pripadnost redovno dokazivao svojim aktivnostima, ali i potpisima podrške našoj kolaicionoj listi u svim dosadašnjim izbornim ciklusima o čemu postoji uredna dokumentacija”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, njegov politički angažman i opozicioni habitus bili su poznati i dosadašnjem menadžmentu.

Izvršna direktorica Plantaža, Verica Maraš, tražila je od Odbora direktora te kompanije da je razriješi dužnosti na lični zahtjev.

Prema pisanju Vijesti, sjednica Odbora direktora na kojoj će biti imenovan novi vršilac dužnosti izvršnog direktora Plantaža biće održana u petak.

Glavni kandidat za vršioca dužnosti novog izvršnog direktora je Vuković, prvi saradnik Maraš.

Najčitanije