fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVujačić: Vladin dosadašnji paket mjera pravi odgovor na probleme privrede

Vujačić: Vladin dosadašnji paket mjera pravi odgovor na probleme privrede

Bar, (MINA-BUSINESS) – Paket mjera koji je Vlada donijela u koordinaciji sa privredom predstavlja najbolji odgovor za rješavanje ekonomskih problema sa kojima se suočava crnogorska ekonomija usljed pandemije koronavirusa, ocijenio je predsjednik Udruženja privrednika Bara, Rade Vujačić.

“Pozvao bih sve građane da svoju potrošnju baziraju na kupovini domaćih proizvoda kako bi dodatno podstakli i podržali crnogorsku privredu”, kazao je Vujačić za Infobiro.

On se osvrnuo i na najavljeni dodatni paket mjera kojim Vlada planira da olakša život građana i pomogne privredi u vrijeme pandemije.

“Imamo informacije da će to biti dobra pomoć, zato što je Vlada konsultovala sve privredne subjekte, između ostalih i Udruženje privrednika Bara. Konsultovala je i Opštinu i Privrednu komoru i pravi se jedan ekspertski tim koji će, uz jedan dobar paket, pomoći privredi”, smatra Vujačić.

On je pozdravio i odluku Vlade da se ne obustavljaju radovi na kapitalnim infrastrukturnim projektima.

“Mislim da nigdje u Evropi nijesu zaustavljena gradilišta, jer je to najjači dio biznisa koji vuče i ostale privredne grane. Mjere Vlade moraju da se poštuju. Svi mi moramo da pokažemo šta možemo sad da uradimo za državu”, dodao je Vujačić.

Vujačić, koji je ujedno i investitor 35 miliona EUR vrijednog projekta Soho City, najavio je da će radovi na tom kompleksu biti završeni do početka maja.

U pitanju je jedan od najambicioznijih građevinskih projekata na crnogorskom primorju, koji će na prostoru od 33 hiljade kvadrata objediniti luksuzni hotel, stambeni dio, poslovne prostore, trgove, ulice elitnih butika, banke, restorane i kafiće.

“Gradnja je pri samom kraju, ostalo je još deset do 20 dana do završetka kompletnog objekta i parkovne zone koja okružuje cijeli kompleks”, kazao je Vujačić.

On je naveo i da, uprkos novonastaloj vanrednoj situaciji, čiji uticaj nije zaobišao ni ovaj projekat, broj radnika u Soho grupi nije smanjen.

“Problem je, međutim, bio sa brojem radnika naših podizvođača, jer je bilo dosta stranih radnika, pa smo možda zbog toga i malo zakasnili, ali opet nijesmo probili neke velike rokove”, zaključio je Vujačić.

Najčitanije