fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVratili EPCG u državno vlasništvo i pokrenuli najveći investicioni ciklus

Vratili EPCG u državno vlasništvo i pokrenuli najveći investicioni ciklus

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši premijer Duško Marković saopštio je da je Vlada, koju je predvodio, vratila Elektroprivredu (EPCG) u državno vlasništvo i pokrenula najveći investicioni ciklus u energetskom sektoru u posljednjih 50 godina.

“Uz sve to, za tri godine kompanija je ostvarila profit od preko 100 miliona EUR”, napisao je Marković na Twitteru.

On je reagovao na najavu predsjednika Odbora direktora EPCG, Milutina Đukanovića, da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Markovića, bivše ministarke ekonomije Dragice Sekulić, vlasnika Uniproma Veselina Pejovića i članova bivšeg Odbora direktora. Đukanović je naveo da su, već nakon desetak dana od promjena u EPCG, uočene teške zloupotrebe koje su se dešavale u prethodnom periodu.

“Svakako je lakše konstruisati afere i smišljati medijske nastupe, nego raditi ozbiljno i posvećeno. Uostalom, ne bi Milutin imao ni vremena, a ni resursa za senzacije, da mu nijesmo ostavili snažnu kompaniju u vlasništvu Crne Gore, i podebeo saldo na računima”, poručio je Marković.

Sekulić je na Twitteru napisala da je za očekivati da Đukanović proglašava krivičnim djelom “nešto što nažalost očigledno ne razumije”.

“Ljudi sa kojima sam pobrojana su EPCG donijeli takve rezultate da će oni Milutinu i ekipi ostati nemoguća misija. Od ovakvih senzacija i krivičnih prijava se lako braniti”, zaključila je Sekulić.

Najčitanije