fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada radi na sprovođenju zaštite potrošača

Vlada radi na sprovođenju zaštite potrošača

Podorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja snažno i predano radi na sprovođenju zaštite potrošača u Crnoj Gori, kao i jačanju administrativnih kapaciteta za uspješno sprovođenje potrošačkog zakonodavstva, saopštila je načelnica Direkcije za zaštitu potrošača u tom Vladinom resoru, Jasna Vujović.

Ona je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana potrošača, kazala da je Ministarstvo kreiralo i pokrenulo aplikaciju Potrošač, putem koje građani, na brz i jednostavan način, mogu prijaviti kršenje potrošačkih prava.

Kršenje potrošačkih prava građani putem aplikacije prijavljuju Upravi za inspekcijske poslove i Ministarstvu ekonomskog razvoja, odnosno Direkciji za zaštitu potrošača.

Vujović je pozvala sve građane i građanke, koji koriste pametne uređaje, da se putem aplikacije Potrošača informišu o svojim pravima i prijave sve nepravilnosti prilikom kupovina robe i usluga.

Ona je podsjetila da su prošle godine stupile na snagu izmjene i dopune Zakona o zaštiti potrošača, kojim su u crnogorsko zakonodavstvo u potpunosti transportovane direktive EU o pravima potrošača i o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova.

Vujović je saopštila da će Vlada u posljednjem kvartalu ove godine imati u svom programu prijedlog zakona o upravljanju otpadom, kojim se predviđa ograničavanje i zabrana upotrebe određenih plastičnih proizvoda.

Oa je kazala da se Crna Gora, na taj način, pridružuje globalnom pokretu zabrane upotrebe plastike i plastičnih proizvoda, što je ovogodišnja tema Potrošačke internacionale.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...