fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada prepoznala potencijal sjevera

Vlada prepoznala potencijal sjevera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je prepoznala potencijal sjevera kao jedan veliki resurs, koji nije ništa manji od primorja, poručio je ministar ekologije, planiranja prostora i urbanizma Ratko Mitrović prilikom obilaska radova na izgradnji kapitalnih projekata ski centra Cmiljača i Đalovića pećine.

“Prepoznali smo potencijal sjevera kao jedan veliki resurs, koji nije ništa manji od primorja. Iz tog razloga smo i došli da vidimo dokle se stiglo sa ovim velikim investicionim projektima, koji su problemi i šta treba raditi kako bi se oni uspješno realizovali”, rekao je Mitrović.

Mitrović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, sa direktorom Uprave javnih radova Borom Lučićem boravio u radnoj posjeti Bijelom Polju. Oni su sa predsjednikom bjelopoljske Opštine Petrom Smolovićem obišli radove na ski centru Cmiljača i Đalovića pećine.

“Što se tiče projekta Đalovića pećine on je u velikom obimu završen i mislim da je to jako dobar i interesatan projekat koji će imati pozitivne efekte za Bijelo Polje i čitavu zemlju“, rekao je Mitrović.

U ovoj fazi izvode se radovi na priključenju na dalekovode, na pristupnim putevima, a želja je da se na najbolji način urbanistički riješi čitavi prostor, kako bi turistički razvoj tog kraja bio održiv.

„Mi smo kroz budžet planirali sredstava za realizaciju ovog projekta, a u narednom periodu ćemo napraviti i druge planove, kako za Cmiljaču, tako i za Đalovica pećinu”, dodao je Mitrović.

Lučić je ocijenio da su ti projekti važni ne samo za razvoj Bijelog Polja već čitave države.

„Mi ćemo u narednom periodu gledati da ubrzamo te radove, jer znamo da je građevinska sezona na sjeveru vezana za ljeto i lijepo vrijeme, tako da ćemo gledati da što više uradimo ove godine i da radove privedemo kraju naredne“, saopštio je Lučić.

Prema njegovim riječima, ski centar i Đalovica pećina jedni su od najljepših projekata koje Crna Gora može da ima i koji će privući turiste iz cijelog svijeta.

„Đalovica pećina može raditi preko čitave godine, a ovo je pravi primjer kako prirodni potencijali mogu da se valorizuju. Nadam se da će i Vlada i Uprava nastaviti sa ovakvim projektima, kako bi turistima imali šta da ponudimo, od mora na primorju do planina na sjeveru”, poručio je Lučić.

Smolović se zahvalio Mitroviću i Lučiću na posjeti i rekao da je, tek kada se dođe, moguće vidjeti koliki su potencijali Bijelog Polja i tih projekata.

„Dobili smo obećanje da će se ovi radovi nastaviti i ubrzati u narednom periodu, kako bi što prije bili stavljeni u funkciju i kako bi se otvorila nova radna mjesta i privuklo što više turista iz čitavog svijeta. Želja nam je da turistička ponuda sjevera bude konkurentna jugu i da bude objedinjena, kako bi što više turista doveli u Bijelo Polje i Crnu Goru”, zaključio je Smolović.

Najčitanije

Penzioneri traže hitnu reformu sistema PIO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez udruženja penzionera Crne Gore tražio je od Vlade hitnu reformu...