fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryVlada posvećena razvoju sjevera

Vlada posvećena razvoju sjevera

Rožaje, (MINA-BUSINESS) – Vlada je istrajna da realizuje razvojne projekte i posebno je posvećena razvoju sjevernog regiona, saopštio je premijer Duško Marković i dodao da lokalna vlast mora sama nalaziti rješenja za izazove sa kojima se suočava i predlagati nove projekte.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je Marković, na sastanku sa rukovodstvom rožajske Opštine, kazao da je Vlada istrajna da realizuje razvojne projekte koji predstavljaju novu vrijednost i zamajac za crnogorsku ekonomiju.

„Prepoznaju napori Vlade i ono na čemu smo fokusirani i šta je državno opredjeljenje – da realizujemo razvojne projekte. Bez razvojnih projekata nema napretka. Već dvije godine ulažemo u to ogromna sredstva. Fokusirani smo na sjever i poboljšanje životnog standarda građana“, rekao je Marković tokom radne posjete Rožajama.

On je dodao da je neodrživo rješenje da zaposleni u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima ne dobijaju redovno plate.

„Bez redovnih plata ne možete imati motivisane službenike i efikasna javna preduzeća“, poručio je Marković.

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović tražio je od opštinskog rukovodstva da predloži Vladi model prevazilaženja sadašnjeg stanja i naveo da zajednički cilj treba da bude da zaposleni u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima od 1. januara dobijaju redovno mjesečne zarade.

Na sastanku je bilo riječi o novim projektima koji bi trebalo da doprinesu stvaranju uslova za razvoj biznisa, poput projekta Biznis zone. U tom smislu Husović je pozvao lokalnu samoupravu da inicira nove projekte i da, ukoliko je potrebno, angažuje eksterne stručnjake koji bi doprinijeli bržoj i kvalitetnijoj valorizaciji resursa.

Sastanku su prisustvovali ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i direktori uprava javnih radova i za inspekcijske poslove, Rešad Nuhodžić i Alija Košuta.

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...