fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryVlada fokusirana na poboljšanje kvaliteta života građana

Vlada fokusirana na poboljšanje kvaliteta života građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je svakodnevno fokusirana na poboljšanje kvaliteta života građana posebno na sjeveru, zbog čega je za Gusinje opredijeljeno 30 odsto više novca iz budžeta nego prošle godine, saopštio je premijer Duško Marković na sastanku sa predsjednicom Opštine, Anelom Čekić.

„Izdvajanja iz kapitalnog budžeta od 1,34 miliona EUR predviđena su za više projekata u Opštini Gusinje, od kojih su kao najznačajniji istaknuti projekat uređenja prostora Alipašinih izvora, kao i rekonstrukcija i opremanje administrativnih objekata“, saopšteno je na sastanku.

Marković, koji boravi u radnoj posjeti Gusinju, ukazao je i na činjenjicu da je za rekonstrukciju lokalnih puteva u Opštini Gusinje opredijeljeno 200 hiljada EUR, što je tri puta više nego što je izdvajano ranije.

On je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, dodao i da je ključno pitanje razvoja države pitanje razvoja sjevera.

Marković je podsjetio da je iz kapitalnog budžeta najviše opredijeljeno za sjever te da nema razvoja bez unaprjeđenja infrastrukture. Marković je naveo da će najmanje razvijenim opštinama, među njima i Gusinju, biti opredijeljeno više novca iz budžeta i u tom kontekstu istakao novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave.

Na sastanku je ocijenjeno da je važno da Opština i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u brzom roku riješe problem planske dokumentacije u Gusinju, jer je to uslov daljeg razvoja opštine, novih projekata među kojima je i školsko-sportska sala vrijedna skoro tri miliona EUR.

Nakon sastanka, Marković i Čekić će svečano otvoriti opštinski administrativni centar od preko hiljadu kvadrata koji je koštao više od 1,2 miliona EUR. Najveći dio novca, 1,1 milion EUR, obezbijedila je Vlada, a ostatak Fondacija Gusinje i crnogorski iseljenici iz Sjedinjene Američke Države (SAD) i Opština Gusinje.

„Nova zgrada obezbijediće bolje uslove za rad zaposlenih odnosno bolju uslugu građanima što je jedan od prioriteta u procesu reforme javne uprave“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije