fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada da objavi ugovor Todorovića

Vlada da objavi ugovor Todorovića

Podgorica, (MINA-BUSNESS) – Socijaldemokrate (SD) su pozvale Vladu da objavi ugovor o radu izvršnog direktora avio-kompanije ToMontenegro, Predraga Todorovića, kako bi, kako su naveli, demantovala navode koji su se na tu temu pojavili.

“To je u interesu kako Vlade tako i svih građana”, rekli su iz SD-a.

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević, naveo je danas da je Todorović dobio mjesečnu platu od 4,4 hiljade EUR, plaćen stan od hiljadu EUR, bonus čim poleti prvi avion od 30 hiljada EUR, otpremninu od 100 hiljada EUR, kao i bonus od 50 hiljada EUR ako broj putnika bude preko 300 hiljada za godinu.

“Pošto vjerujemo da Vlada, koja je rekla da će osnivanje kompanije koštati nula EUR, nikad ne bi podržala ovakav ugovor, kao i zbog činjenice da bi ovakav ugovor bio u kafastrofalnom nesaglasju sa porukama Vlade o štednji, vjerujemo da je prije svega njima u interesu da što prije razjasne ovu situaciju”, rekli su iz SD-a.

Iz te partije su najavili da će ugovor, ukoliko ga Vlada ne objavi, svakako tražiti prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama.

Najčitanije