fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada da nastavi sa pružanjm pomoći autobuskim prevoznicima

Vlada da nastavi sa pružanjm pomoći autobuskim prevoznicima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada bi trebalo da nastavi sa pružanjem pomoći autobuskim prevoznicima, makar u narednih nekoliko mjeseci dok traje teška epidemiološka situacija, saopštili su iz Odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada.

Predstavnici SNP-a su kazali da bi u tom smislu, od pomoći bilo i omogućavanje povraćaja akcize na gorivo, što bi autobuskim prevoznicima umnogome olakšalo trenutno stanje.

“Od izbijanja pandemije koronavirusa autobuski prevoznici u Glavnom gradu se bore da prežive, odnosno da osiguraju održivo finansijsko poslovanje”, navodi se u saopštenju.

Iako su prevoznici od nadležnih iz Glavnog grada dobili uvjeravanja da će im pomoći da izađu iz krize, iz SNP-a su kazali da sumnjaju da će se to desiti i da će trenutna gradska uprava zaista učiniti nešto u pravcu olakšavanja položaja autobuskih prevoznika.

“Kolike su teškoće najbolje govori podatak da su pojedine firme tokom prošlog mjeseca imale gubitak od skoro 20 hiljada EUR, te da već duže vrijeme nijesu u mogućnosti da servisiraju usluge prevoza putnika, isplate zarada radnicima i regulisanja obaveza prema dobavljačima”, dodaje se u saopštenju.

Iz SNP-a su dodali da opstanak gradskog prevoza mora biti prepoznat kao javni interes, zbog čega traže od odgovornih u Glavnom gradu da se i oni što prije uključe u rješavanje tog problema.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...