fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada će učiniti sve da oživi pivski kraj

Vlada će učiniti sve da oživi pivski kraj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će pružiti podršku brojnim infrastrukturnim projektima i učiniće sve da oživi pivski kraj, koji je stvoren za razvoj poljoprivrede i stočarstva, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je u ponedjeljak posjetio Plužine, što je njegova prva zvanična posjeta jednoj opštini od kada je postao predsjednik Vlade. Nakon Plužina posjetio je i Nikšić.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, Krivokapić i predsjednik Opštine Plužine, Mijuško Bajagić, razgovarali su o mnogim temama, kao i o problemima koji opterećuju tu lokalnu samoupravu.

Jedan od gorućih je, kako je kazao Bajagić, nezaposlenost.

„Mi smo samo za godinu ostali bez hiljadu radnih mjesta. Mislim da je to ogroman broj i za Nikšić i Podgoricu, a ne za Plužine“, poručio je Bajagić.

On smatra i da bi trebalo obnoviti mrestilište, a nephodna je i izgradnja sportske hale.

Krivokapić je rekao da uvoznički lobi uništava domaću proizvodnju i da Vlada to želi da promijeni.

„Vlada će biti garant da sve što poljopivrednici proizvedu bude otkupljeno“, poručio je Krivokapić.

On je tokom posjete Plužinama obišao i poljoprivredno gazdinstvo Todorović u Breznima, koje se bavi proizvodnjom sira.

„Zahvaljujem se porodici Todorović na srdačnoj dobrodošlici i toplom dočeku. Ova posjeta je poruka da će Vlada učiniti sve da pomogne poljoprivrednim proizvođačima i da ih stimuliše da nastave sa proizvodnjom”, saopštio je Krivokapić.

Krivokapić je tokom radne posjete Nikšiću obišao Specijalnu bolnicu za plućne bolesti “Dr Jovan Bulajić” u Brezoviku.

“Direktorica bolnice Gordana Reljić upoznala me je sa načinom i funkcionisanjem ove zdravstvene ustanove, koja je modernizovana zahvaljujući donacijama. Cijenimo napore ljekara u borbi protiv koronavirusa. Bolnica Brezovik je ponos Crne Gore”, poručio je Krivokapić.

Krivokapić je tokom posjete obišao i poljoprivredno gazdinstvo porodice Nikolić u Gvozdenicama, koje se decenijama bavi stočarstvom.

On je poručio da je cilj Vlade da podrži razvoj stočarstva i da oživi sela u Crnoj Gori.

Najčitanije