fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada će u četvrtak predstaviti mjere za olakšavanje poslovanja

Vlada će u četvrtak predstaviti mjere za olakšavanje poslovanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će sa setom mjera za olakšavanje poslovanja u vanrednim okolnostima izaći u četvrtak, saopšteno je Pobjedi u Ministarstvu finansija.

Set mjera bi trebalo da obuhvati oslobađanje kompanija od plaćanja poreza i doprinosa.

Iz Ministarstva ekonomije u ponedjeljak nijesu odgovorili na pitanja Pobjede, da li će i koje mjere Vlada preduzeti kako bi pomogla preduzeća koja su morala da prestanu radom, nakon odluka i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, nastalih zbog opasnosti od koronavirusa.

Iz PR službe tog Vladinog resora saopšteno je da to Ministarstvo neće odgovarati na pojedinačna pitanja medija povodom aktuelne situacije, prenosi portal Pobjede.

Iz Unije poslodavaca (UPCG) i Privredne komore (PKCG) u ponedjeljak nijesu odgovorili na pitanje da li će i kakve zahtjeve te poslovne asocijacije uputiti Vladi povodom situcije nastale zbog mjera i odluka Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

Oni nijesu odgovorili ni na pitanje da li očekuju da Vlada na neki način obešteti preduzeća i radnike koji su morali privremeno da prestanu da rade, kao ni da li postoji opasnost od bankrota velikog broja preduzeća.

Iz UPCG nijesu odgovorili ni da li imaju informaciju da li će i kada biti održana vanredna sjednica Socijalnog savjeta, s obzirom na to da je ta poslovna asocijacija u petak tražila njeno hitno sazivanje u cilju pravovremenog planiranja i reagovanja na očekivane posljedice koronavirusa.

Najčitanije