fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVještak da utvrdi da li je Fond poslao banci brojeve pasoša

Vještak da utvrdi da li je Fond poslao banci brojeve pasoša

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Krajem marta bi trebalo da bude nastavljen postupak koji je protiv Crnogorske komercijalne banke pokrenuo Fond za zaštitu depozita zbog isplate 100 hiljada EUR lažnim deponentima Atlas banke, jer se čeka nalaz vještaka IT struke Balše Savića.

Sudija Faruk Mušović naložio je Saviću da za 15 dana dostavi nalaz kako bi se utvrdilo koje je podatke o deponentima FZD dostavio CKB-u i koje je mjere preduzeo da ne bi došlo do ovakvih situacija, prenosi Pobjeda.

Iz banke tvrde da su imali samo ime i prezime sa visinom iznosa, dok iz FZD navode da su dostavili i brojeve pasoša.

Nakon što je nad Atlas bankom otvoren stečaj FZD je obezbijedio isplatu garantovanih depozita do 50 hiljada EUR preko Hipotekarne banke, NLB, Societe Generale i CKB.

Prva sporna isplata bila je u maju 2019. godine u barskoj filijali CKB-a, a druga nakon dva mjeseca u hercegnovskoj. Ista situacija se u međuvremenu dogodila i u Hipotekarnoj banci, koja je sa Fondom potpisala vansudsko poravnanje.

Grafološkim vještačenjem Mile Kontić nije moglo biti utvrđeno da li su službenici CKB-a postupali sa potrebnom pažnjom kada su isplatili novac dvojici lažnih deponenata. Ona je potvrdila da pasoši na ime Slađan Savić iz Srbije i Lovro Gasparac iz Hrvatske sa kojim je podignut novac nijesu autentični.

Mišljenje je dala na osnovu fotokopije stranica sa podacima lica i prve viza stranice, zbog čega nije mogla utvrditi autentičnost obrasca. I pored toga, kako stoji u nalazu, našla je da serijski brojevi na ovim stranicama nijesu isti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu