fbpx
NaslovnicaMINA BusinessViše turskih turista i investitora

Više turskih turista i investitora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Broj turskih turista se znatno povećao, a još značajnije, više je i otvorenih turskih biznisa u Crnoj Gori, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović na sastanku sa ambasadorkom Turske u Podgorici, Songul Ozan.

Radulović je naveo da je saradnja sa Turskom veoma značajna za Crnu Goru, posebno se osvrnuvši na saradnju sa agencijom za saradnju TIKA-om.

On je na sastanku održanom u petak saopštio da je Crna Gora zainteresovana za privlačenje turskih investitora i da očekuje da će se uskoro sastati sa turskim ministrom za kulturu i turizam, Numanom Kurtulmusom, koga je pozvao da posjeti Crnu Goru.

Ozan je, kako je saopšteno iz Ministarstva, rekla da je Crna Gora u Turskoj poznata i prepoznata kao veoma privlačna destinacija za turističke posjete, ali i za ulaganja.

Ona je navela da je Turska spremna da podijeli svoja iskustva sa Crnom Gorom o razvoju sektora turizma, koji kod njih dostiže preko 30 milijardi EUR godišnje.

Sagovornici su zaključili da postoji dosta prostora za bližu saradnju i da će nastaviti da pružaju podršku svima koji su spremni da ulažu u ozbiljne poslovne poduhvate.

Najčitanije