fbpx
NaslovnicaMINA BusinessViše prevezenih putnika u trećem kvartalu

Više prevezenih putnika u trećem kvartalu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prevoz putnika u trećem kvartalu ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi rast u željezničkom, drumskom, lokalnom drumskom, aerodromskom i redovnom vazdušnom saobraćaju.

Rast prevezenih putnika u željezničkom iznosi 37,8 odsto, drumskom 125,9 odsto, lokalnom drumskom 27,8 odsto, aerodromskom 291 odsto i redovnom vazdušnom saobraćaju 26,2 odsto.

“Kod prevoza robe u trećem kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, rast se bilježi kod prevoza robe na aerodromima 96,9 odsto, pad kod željezničkog 14,3 odsto, dok je ukupan promet robe u lukama na istom nivou”, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama u trećem kvartalu je, u odnosu na uporedni period, pao 1,5 odsto, a izmanipulisanih tona 0,7 odsto.

Statističari su kazali da broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u trećem kvartalu iznosio 70,14 hiljada, što je 1,6 odsto manje nego u istom kvartalu prošle godine.

“Broj prvi put registrovnih drumskih motornih i priključnih vozila u trećem kvartalu ove godine iznosi 4,67 hiljada, što je 6,1 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine”, navodi se u saopštenju.

U trećem kvartalu, drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 232 hiljade tona robe.

“U strukturi prevezene robe unutašnji prevoz učestvuje sa 89,2 odsto ili 207 hiljada tona prevezene robe, a međunarodni sa 10,8 odsto ili 25 hiljada tona prevezene robe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije