fbpx
NaslovnicaMINA BusinessViše prevezenih putnika u drugom kvartalu

Više prevezenih putnika u drugom kvartalu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prevoz putnika u drugom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi rast u željezničkom 131,6 odsto, drumskom 166 odsto, lokalnom drumskom 204,4 odsto i redovnom vazdušnom 160,7 odsto, pokazuju podaci Monstata.

Na aerodromima je u drugom kvartalu prevezeno 221 hiljada putnika.

“Kod prevoza robe u drugom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, pad se bilježi u željezničkom 26,9 odsto, ukupnom prometu robe u lukama 16,8 odsto”, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama je, u drugom kvartalu, u odnosu na uporedni period pao 12,7 odsto, a izmanipulisanih tona 14,7 odsto.

Statističari su kazali da broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosi 66,9 hiljada, što je 11,6 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine.

“Broj prvi put registrovnih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu ove godine iznosi 4,54 hiljade što je 32,3 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine”, navodi se u saopštenju.

U drugom kvartalu, drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 219 hiljada tona robe.

“U strukturi prevezene robe unutašnji prevoz učestvuje sa 89 odsto ili 195 hiljada tona prevezene robe, dok međunarodni prevoz učestvuje sa 11 odsto ili 24 hiljade tona prevezene robe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije