fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeliki potencijal između Crne Gore i Poljske u oblasti turizma

Veliki potencijal između Crne Gore i Poljske u oblasti turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tržište Poljske je od izuzetnog značaja za Crnu Goru, pri čemu se može intenzivirati saradnja u obasti turizma između dvije zemlje, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Direktorica NTO-a, Ana Tripković Marković, kazala je na sastanku sa delegacijom Odbora za fizičku kulturu, sport i turizam u poljskom Sejmu da se broj dolazaka sa tržišta Poljske u periodu od 2010. do 2019. godine utrostručio, te da više od 20 turoperatora iz te zemlje trenutno nudi Crnu Goru u svojim programima.

„Trudimo se da budemo stalno prisutni na tržištu Poljske. Realizovali smo digitalnu kampanju pod sloganom U društvu prirode na najznačajnim društvenim mrežama i globalnim platformama. Pored toga imali smo izuzetno uspješnu radionicu za poljske turoperatore koju smo organizovali u saradnji sa najvećim lancem turističkih agencija u Poljskoj Wakacje.pl i udruženjem turoperatora i vazduhoplovnih agencija Aviareps Poland sa kojima imamo veoma dobru saradnju“, kazala je Tripković Marković.

Ona je navela da štampaju promotivni materijal na poljskom jeziku, a uskoro će imati i veb sajt na poljskom jeziku. U toku je i E – learning program za poljske turoperatore kroz koji se mogu informisati o kompletnoj turističkoj ponudi Crne Gore.

Tripković Marković je rekla kako je NTO zainteresovana za saradnju sa Nacionalnom turističkom organizacijom Poljske imajući u vidu da Poljska može biti interesantna i za turiste iz Crne Gore, a razmjena turista između dvije zemlje bi doprinijela boljoj popunjenosti avionskih kapaciteta i otvaranju novih avio linija.

Takođe, ona je informisala prisutne da će NTO, čim se stvore uslovi, realizovati promociju u Poljskoj putem sajmova i prezentacija, a da je tokom aprila naredne godine u saradnji sa nacionalnom avio kompanijom Poljske LOT, planirana i organizacija studijske posjete turoperatora iz Poljske.

Predsjedavajući Odbora za fizičku kulturu, sport i turizam, Marek Matuzevski zahvalio se direktorici NTO na prijemu i kazao da će vrlo rado ugostiti predstavnike Nacionalne turističke organizacije u Poljskoj i organizovati sastanak sa predstavnicima NTO Poljske.

„Vidimo veliki potencijal vaše zemlje kao turističke destinacije. Posjetili smo vašu obalu koja nam se mnogo dopala, a danas ćemo posjetiti i planine kako bi se upoznali i sa drugim dijelom Crne Gore. Zahvaljujući konekciji nacionalne poljske avio kompanije LOT naše dvije zemlje imaju dobru avio povezanost. Poljska će pružiti punu podršku vašoj zemlji u razvoju turizma“, kazao je Matuzevski.

Predsjednik Pododbora za turizam, Gžegož Matusijak upoznao je direktoricu NTOCG sa trenutnim stanjem na turističkom tržištu Poljske, koje je snažno pogođeno pandemijom korona virusa i sa koracima koje zemlja preduzima kako bi obnovila svoj turizam.

On je naveo da bi saradnja između NTO Crne Gore i NTO Poljske bila veoma značajna i u pogledu razmjene iskustava.

Članovi Odbora Pjotr Uruski i Przemislav Drabek, kazali su da Crna Gora ima značajan potencijal na sjeveru, posebno kada je riječ o aktivnom odmoru u prirodi, te da turisti iz Poljske sve više teže takvoj vrsti odmora, a posebno su istakli činjenicu da će turistička ponuda naše zemlje biti dostupna na poljskom jeziku, što umnogome olakšava indivudalcima da se infomišu o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji.

Sagovornici su se saglasili da će članstvo Crne Gore u EU doprinijeti bržem razvoju Crne Gore kao turističke destinacije, te da će u narednom periodu intenzivirati saradnju u oblasti turizma u cilju značajnije razmjene turista između dvije zemlje, ali i bolje vidljivosti Crne Gore na poljskom turističkom tržištu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije