fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryUvođenje ekonomskog državljanstva doprinosi Crnoj Gori

Uvođenje ekonomskog državljanstva doprinosi Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Plan uvođenja ekonomskog državljanstva, na način na koji su to predložila ministarsva održivog razvoja i turizma i unutrašnjih poslova, predstavlja dobar projekat koji može samo doprinijeti Crnoj Gori, ocijenila je ministarka ekonomije, Dragia Sekulić.

Ona je, na pitanje novinara na koji način će se spriječiti mogućnost da u Crnu Goru kroz uvođenje ekonomskog državljanstva uđe sumnjivi kapital, odgovorila da bi bilo neodgovorno da komentariše materijale koje su Vladi predložile kolege iz drugih resora.

„Vjerovatno ste vidjeli da taj material nije pripremilo Ministarstvo ekonomije. Ja sam kao ministarka dala doprinos u diskusiji, smatrajući da je ekonomsko državljanstvo jedan od itekako dobrih projekata i način da valorizujemo ono što Crna Gora nudi“, kazala je Sekulić na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da će Ministarstvo ekonomije biti uključeno u program tako što će u kansijoj fazi predlagati projekte u oblasti ekonomije koji mogu biti realizovani kroz ekonomsko državljanstvo.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na MINA servisu.

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...