fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUvode ljetnji red letjenja

Uvode ljetnji red letjenja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines (MA) počeće od nedjelje da saobraća po ljetnjem redu letjenja koji će važiti do 26. oktobra.

„Ono što karakteriše ljetnji red letjenja je povećan broj letova ka svim destinacijama prema kojima MA saobraća tokom cijele godine, ali i ponovno uvođenje saobraćaja ka Londonu, Lionu, Kopenhagenu, Diseldorfu, Sankt Peterburgu, Lajpcigu i Minhenu prema kojima saobraća tokom ljetnje sezone“, navodi se u saopštenju MA.

Iz kompanije su kazali da je novina ljetnjeg reda letjenja i to što je prvi put uspostavljen redovni saobraćaj ka Hanoveru, dva puta sedmično.

„Dakle, ako ovog ljeta želite posjetiti Njemačku, MA vam pruža mogućnost da se odlučite između pet gradova – Frankfurt, Diseldorf, Lajpcig, Minhen ili Hanover“, dodaje se u saopštenju.

Tokom ljetnjeg reda letjenja najveći broj letova će biti na linijama prema Beogradu.

MA će iz Podgorice ka Beogradu imati 15 rotacija sedmično, a iz Tivta 22.

„Ka Moskvi će imati 17 rotacija, Parizu sedam, Cirihu šest, Beču i Frankfurtu po pet rotacija sedmično. MA će prema Ljubljani saobraćati četiri puta sedmično“, dodaje se u saopštenju.

Crna Gora će, zahvaljujući code-share ugovorima MA i Alitalia, tokom ljetnjeg reda letjenja sa prijestonicom Italije biti povezana svakodnevno.

„Prvi ovosezonski let ka Hanoveru planiran je za 2. maj i prema toj destinaciji će se saobraćati dva puta sedmično sve do 24. oktobra“, precizira se u saopštenju.

Ka Diseldorfu će se saobraćati takođe dva puta, a tokom jula i avgusta tri puta sedmično. Prvi let će biti 6. aprila.

Od istog datuma biće dostupni i letovi ka Lionu i prema tom gradu saobraćaće se jednom sedmično, a u periodu visoke sezone u julu i avgustu i dva puta sedmično.

MA će, prema Londonu, imati tri rotacije sedmično u predsezoni, uz mogućnost uvođenja četvrte rotacije tokom visoke sezone, a prvi let za London je planiran za 17. april.

„Do Lajpciga i Minhena MA će imati tri rotacije sedmično počev od 7. aprila, a karakteristika ovogodišnjeg reda letjenja je da se ovi letovi uvode mjesec ranije u odnosu na prethodnu sezonu“, dodaje se u saopštenju.

Prema Kopenhagenu MA će imati tri rotacije sedmično počev od 4. maja.

Do Sankt Peterburga putnici će moći putovati dva puta sedmično, odnosno tokom jula i avgusta tri puta sedmično. Prvi let ka Sankt Peterburgu biće 30. aprila.

„Nacionalna avio-kompanija predsezonu i sezonu obilježiće i brojnim čarter letovima ka Bariju, Napulju, Bratislavi, Tel Avivu, Lincu, Gracu i Klagenfurtu. Imaćemo i seriju čarter letova za Ostravu, Ren, Dol i La Rošel“, dodaje se u saopštenju.

Iz MA su naveli da će letove po ljetnjem rasporedu realizovati sa flotom od šest aviona i to tri aviona tipa Embraer 195, dva Fokera 100 i jednog aviona koji planiraju da iznajme po odgovarajućem aranžmanu kako bi ukupan broj sjedišta u floti bio oko 700.

„Zahvaljujući potpisanim code-share ugovorima MA putnicima pruža mogućnost putovanja preko Beograda do međunarodnih odredišta, značajnih centara Evrope, Bliskog istoka i Sjeverne Amerike“, dodaje se u saopštenju.

Putnici mogu direktno preko Call centra, poslovnica i predstavništava MA kupiti karte za Njujork iz Podgorice ili Tivta preko Beograda.

„Novitet u ponudi MA je i mogućnost putovanja preko Rima do Milana, Napulja, Firence, Bolonje, Pize, Barija, Torina, Venecije, Đenove, ali i Amsterdama, Nice, Ženeve, Ciriha, Malte, Malage, Barselone i Madrida, zahvaljujući code-share ugovoru koji MA ima sa kompanijom Alitalia“, navodi se u saopštenju.

MA, kako su kazali njegovi predstavnici, na taj način daje veliki doprinos razvoju crnogorskog turizma.

„Ako znamo podatak da 54 odsto od ukupnog broja turista koji posjete Crnu Goru doputuje avionom, onda sadržajan red letjenja MA ka destinacijama ka kojima letimo ovog ljeta, dovoljno govori u prilog činjenici da će i ove godine nacionalni avio-prevoznik dati svoj puni doprinos razvoju crnogorskog turizma“, zaključuje se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije