fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUsvojena Uredba o uslovima za odlaganje poreskih i neporeskih potraživanja

Usvojena Uredba o uslovima za odlaganje poreskih i neporeskih potraživanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je donijela Uredbu o uslovima za odlaganje poreskih i neporeskih potraživanja, kojom je stvoren pravni osnov za odlaganje obaveza shodno zaključku izvršne vlasti o mjerama za podršku privredi tokom trajanja epidemije zarazne bolesti COVID-19.

Poreska uprava je, shodno tome, pripremila i na svom sajtu objavila Vodič za poreske obveznike u kojem su objasnili proceduru vezanu za odlaganje obaveza.

“PU je takođe izradila i funkcionalnost na portalu ePrijava koju obveznici koji posjeduju digitalni certifikat mogu koristiti za prijavu za odlaganje obaveza prilikom podnošenja poreskih prijava – IOPPD i GPPFL”, navodi se u saopštenju.

Taj link je https://eprijava.tax.gov.me/TaxisPortal.

“Svi poslodavci, odnosno isplatioci prihoda, koji od danas budu podnosili IOPPD prijave iste neće moći da ulože i elektronski potpišu dok se ne potvrde da li odlažu plaćanje obaveze iskazane u IOPPD-u ili ne, tako što će u novoj sekciji ‘Mjera Vlade CG’, koja se nalazi ispod podataka o ovlašćenom licu, naznačiti da li koriste ili ne koriste pravo odloženog plaćanja čekiranjem opcije DA ili NE”, objasnili su iz PU.

Iz PU su napomenuli da će se kod svih poreskih obveznika koji uvoze XML fajl, upozorenje za obaveznost čekiranja polja DA ili NE javiti odmah po prvom čuvanju uvezenih podataka.

Najčitanije

Air Montenegro dočekao milionitog putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna avio-kompanija Air Montenegro danas je opslužila svog milionitog putnika i...