fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUsvojen plan davanja koncesija u oblasti voda

Usvojen plan davanja koncesija u oblasti voda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je danas usvojila ovogodišnji plan davanja koncesija u oblasti voda, koji omogućava uvođenje procedure davanja koncesija kao oblika podsticanja privatnih investicija u obavljanju privrednih djelatnosti od javnog interesa, radi postizanja optimalne valorizacije prirodnih resursa.

„Planom su u dijelu ulaganja, odnosno izgradnje novih postrojenja za eksploataciju izvorišta i flaširanje vode, predviđena tri izvorišta za korišćenje dijela voda za potrebe flaširanja u komercijalne svrhe i to Zaslapnica u mjestu Zaslap u opštini Nikšić, Lučičko vrelo u opštini Rožaje i Ravnjak u opštini Mojkovac“, navodi se u saopštenju Vlade.

Vlada donijela i odluku o dodjeli prava na komercijalno korišćenje nedrvnih šumskih proizvoda u šumama i na šumskom zemljištu u državnoj svojini za ovu godinu.

Odlukom se dodjeljuju prava na komercijalno korišćenje nedrvnih šumskih prizvoda u područnim jedinicama Pljevlja, Rožaje, Berane, Petnjica, Plav, Andrijevica, Gusinje, Bijelo Polje, Podgorica, Kolašin, Mojkovac, Danilovgrad, Nikšić, Plužine, Žabljak, Šavnik i Kotor, po spisku vrsta nedrvnih šumskih proizvoda i utvrđenih tržišnih cijena za ovu godinu, u skladu sa raspisanim javnim oglasom.

Iz Vlade je objašnjeno da će Uprava za šume zaključiti ugovore o međusobnim pravima i obavezama, uslovima i načinu komercijalnog korišćenja nedrvnih šumskih proizvoda sa korisnicima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije