fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUskoro četvrti paket pomoći za sve privrednike

Uskoro četvrti paket pomoći za sve privrednike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad će nastaviti da podržava ugostitelje, a uskoro se priprema četvrti paket pomoći za sve privrednike, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On se danas sastao sa predstavnicima nevladine organizacije (NVO) Udruženje ugostitelja Crne Gore sa kojima je razgovarao o nastavku pomoći i podršci gradske uprave o toj veoma važnoj branši koja je pogođena negativnim posljedicama koronavirusa.

Vuković je podsjetio da je Glavni grad od početka pandemije kontinuirano pružao pomoć svim privrednicima, pa i ugostiteljima, kako bi održali poslovanje i sačuvali gotovo svako radno mjesto i najavio da će gradska uprava u narednom periodu nastaviti da pruža podršku ugostiteljima.

„Pripremamo četvrtu odluku u tom cilju, koja će obuhvatiti široki spektar privrednika i preduzetnika, jer gotovo da nema djelatnosti koja nije ugrožena zbog koronavirusa“, kazao je Vuković.

On je, kako je saopšteno iz PG Biroa, podsjetio da je prije nekoliko mjeseci Glavni grad podgoričke ugostitelje dodatno finansijski pomogao sa 80 hiljada EUR.

Vuković je naveo da će Glavni grad u narednom periodu razmotriti mogućnost dodatne podrške ugostiteljima kroz besplatno korišćenje javnih površina, s obzirom na to da su ugostitelji u tom dijelu ograničeni mjerama koje su trenutno na snazi.

Predstavnici ugostitelja su kazali da su zahvalni Glavnom gradu na kontinuiranoj podršci od početka pandemje, kao i za sve dosadašnje povlastice i dodatnu finansijsku pomoć koja je u značajnoj mjeri pomogla održavanju poslovanja i očuvanju radnih mjesta, što je bio prioritet u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Oni su naveli da im je u tom dijelu Glavni grad veoma važan partner koji je uvijek pokazivao posebno razumijevanje za njihove realne zahtjeve i potrebe, dodajući da komunikacija sa nadležnim u Vladi do sada nije bila na očekivanom nivou.

Sagovornici su tokom sastanka konkretizovali aktivnosti i mjere iz domena uprave Glavnog grada koje bi u narednom periodu trebalo razmotriti sa ciljem pronalaska optimalnog modela. Na taj način bi se stvorile pretpostavke za podršku ugostiteljima i dogovorila dinamiku njihove realizacije u narednom periodu.

Na sastanku je dogovoreno i formiranje Operativnog tima Glavnog grada za komunikaciju i saradnju sa ugostiteljima kako bi se sve konkretne dogovorene aktivosti rješavale još efikasnije.

Najčitanije